سالمندی
-
گمشدهای به نام حق شهروندیسالمندان
سند ملی سالمندان سه بار رونمایی شد اما به مرحله اجرا در نیامد! / نیمی از سالمندان کشور بدون حقوق زندگی می کنند
طبق هشدارهای اخیر کارشناسان حوزه جمعیت، هماکنون تعداد جمعیت سالمندان ایران از 10 درصد جمعیت کشور فراتر رفته و از سال 1410 و حدود 8 سال بعد، «بحران سالمندی» در ایران آغاز میشود و تا سال 1430 و کمتر از 30 سال بعد، تعداد افراد بالای 65 سال در کشور، 30 درصد جمعیت و معادل 27 میلیون نفر است که ایران در آن زمان با «ابربحران سالمندی» مواجه خواهد شد.
-
متخصص طب ایرانی عنوان کرد؛
سالمندان نباید درهم خوری کنند/ تقسیم وعده های غذایی
یک متخصص طب ایرانی، در خصوص نحوه و نوع تغذیه سالمندان نکاتی را متذکر شد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
تجهیزات پزشکی ضروری که برای افراد بالای ۶۰ سال باید حتما در خانه باشد
در دنیای امروز که جمعیت سالمندان رو به افزایش است، داشتن تجهیزات پزشکی مناسب در خانه برای مراقبت از این قشر از جامعه اهمیت بسزایی دارد. از تخت بیمارستانی گرفته تا دستگاههای اندازهگیری فشار خون، قند خون و حتی دستگاه بخور، همه و همه میتوانند به بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کنند.
-
نکاتی که باید در تغذیه سالمندان رعایت شود
یک متخصص تغذیه به بیان توصیههایی در رابطه با تغذیه سالمندان پرداخت و گفت:یادمان باشد هر چه بیشتر برای غذای سالمندان وقت صرف کنیم کمتر در مراکز درمانی برایشان وقت میگذاریم.
-
سند ملی سالمندان در اغماء
حذف احکام حمایت از سالمندان در برنامه هفتم توسعه!
رونمایی سند ملی سالمندان در سال1398 وارد شدن به مرحله اجرای سند را نوید میداد تا در سایه اجرای آن، تهدید پیرشدن جمعیت ایران به فرصت تبدیل شود و زمینه بهبود و ارتقای زندگی این قشر قابل توجه از جمعیت کشور به وجود آید، اما درحالیکه با شتاب به سال1420 و اوج سالمندی جمعیت نزدیک میشویم، سند ملی سالمندان در مرحله تجمیع و اصلاح نظرات نخبگان و نمایندگان دستگاهها باقی مانده و تا تبدیل مواد سند به قانون و اجرایی شدن آن راه درازی در پیش داریم.
-
اهدایی وند عنوان کرد؛
توانمندسازی سالمندان جوان برای مقابله با مشکلات سالمندی
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:توانمندسازی میانسالان و سالمندان جوان یکی از مهمترین اقدامات برای مقابله با مشکلات سالمندی است.
-
۶ اصلِ طب ایرانی برای زندگی سالم در سالمندی
ارمغان السادات کیهان مهر، با بیان اینکه در طب سنتی ایران دوران زندگی به چهار مرحله رشد، جوانی، میانسالی و سالمندی (شیخوخیت) تقسیم میشود که از ۶۰ سالگی به بعد فرد به دوران سالمندی وارد میشود، گفت: هرکدام از این چهار مرحله، ویژگی خود را دارد که هر فرد با رعایت این دستورات و تدابیر بهداشتی میتواند دوران زندگی خود را به بهترین نحو طی کند.
-
سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت اعلام کرد
۱۰ میلیون سالمند بالای ۶۰ سال در کشور/ اسامی جوانترین و سالمندترین استانهای کشور
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۱۰ میلیون سالمند بالای ۶۰ سال در کشور داریم، در کشور ما اگر از جوانی جمعیت غفلت شود، در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ میلیون نفر از جمعیتمان سالخورده خواهند بود که بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعیت را شامل میشوند.
-
یک روانپزشک عنوان کرد؛
نشانههای افسردگی در سالمندان/ از بیقراری تا گریه های بی دلیل
یک روانپزشک، در خصوص شایع ترین مشکلات روانشناختی دوران سالمندی، توضیحاتی داد.
-
60 درصد از هزینههای درمان مربوط به سالمندان است
در آستانه روز جهانی سالمندی، وبینار هوش مصنوعی و سالمندی توسط گروه پژوهشی سلامت سالمندی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
-
متخصص طب ایرانی عنوان کرد؛
۶ اصلِ طب ایرانی برای زندگی سالم در سالمندی
یک متخصص طب ایرانی، بر رعایت ۶ اصل برای زندگی سالم در دوران سالمندی تاکید کرد.
-
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران:
اَبَر بحران سالمندی در راه است / «سند ملی سالمندی» برنامه اقدام ندارد
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با بیان اینکه اکنون ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند، در عین حال گفت: سرعت دو و سه برابر شدن جمعیت سالمندی در کشور نگران کننده است و پیش بینی میشود در سال ۱۴۳۰ ما ۳ برابر جمعیت فعلی سالمند داشته باشیم.
-
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد
افزایش ۲ برابری سالمندان کشور طی ۲۰ سال آینده/اهمیت اجرایی شدن سند ملی سالمندان
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پیامی بمناسبت روز جهانی سالمند، نسبت به افزایش ۲ برابری جمعیت سالمندی در کشور طی ۲۰ سال آینده هشدار داد و گفت: این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، دو برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است.
-
سالمندی یا آغاز پاییز زندگی
افسردگی، احساس اضافهبودن، انواع مشکلات جسمی، و کاهش علاقه به کارهای فردی، تنها بخشی از معضلات سالمندان است. با توجه به اینکه کشور و به ویژه استان سمنان درگیر پدیده سالمندی هستند و جمعیت این قشر رو به افزایش است، باید برای سالمندی این دوره «آغاز پاییز زندگی» راهکارهای عملی به ویژه با آموزش خانوادهها و آمادهکردن ساختار جامعه تعریف شود.
-
روز شمار هفته ملی سالمندان اعلام شد
شعار بزرگداشت روز جهانی و هفته ملی سالمندان ۱۴۰۲ از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد.
-
برنامه ریزی برای پیشگیری از بیماریهای شایع سالمندان که منجر به معلولیت میشود
با تشخیص به موقع دمانس میتوان ۵ سال بیشتر از افت عملکرد فرد جلوگیری کنیم
-
محققان انگلیسی می گویند؛
بازی های پازل دیجیتالی به بهبود حافظه سالمندان کمک می کند
محققان اخیراً مطالعهای انجام دادند تا ببینند چگونه انواع مختلف بازیهای ویدیویی بر قابلیتهای حافظه در بزرگسالان جوان و مسن تأثیر میگذارد.
-
آموزش تابآوری و سلامت روان سالمندان
آموزش تابآوری برای سلامت روان سالمندان
بررسی اثربخشی آموزش تابآوری بر سلامت روان سالمندان میتواند به سالمندان کمک کند تا با استفاده از مهارتهای آموخته شده، تأثیر مثبتی بر سلامت روانی خود داشته باشند.
-
مطالعه جدید نشان می دهد؛
بهترین دما برای یک خواب خوب شبانه چقدر است
تحقیقات جدید نشان می دهد که دمای خواب ایده آل در میان جمعیت مسن بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
-
مطالعه جدید نشان می دهد؛
تاثیر گرمای شدید بر حافظه و مهارت فکری سالمندان
در حالی که پیشبینی میشود سال ۲۰۲۳ گرمترین سال تاریخ باشد، یک مطالعه جدید به عوارض بالقوه دیگری از موج گرما اشاره میکند: کاهش سریعتر حافظه و مهارتهای فکری در افراد مسن.
-
81 هزار خانوار دارای سرپرست سالمند فقط با پول یارانه زندگی می کنند
رئیس گروه حمایتهای مستقیم و اقدامات جبران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای ارایه خدمات هدفمند به اقشار مختلف سالمندان و نیز نیازهای متنوعی که دارند نیازمند پنجره واحد ارایه خدمت به این گروه سنی و جمعیتی هستیم.
-
محققان می گویند؛
کودکی پراسترس می تواند به معنای پیری پرمشکل باشد
بر اساس تحقیقات جدید، آسیبها و مشکلات خانوادگی ناخوشایند در دوران کودکی ممکن است کودکان را تا سنین پیری دنبال کند و بر ذهن و بدن آنها تأثیر بگذارد.
-
گرما تهدیدی برای کشورهای پیر جهان
افراد مسن نسبت به افراد جوان در برابر گرمای شدید، آسیبپذیرتر هستند زیرا بدن آنها بهطور مؤثر خنک نمیشود.
-
فوق تخصص نفرولوژی بالغین:
زنان باردار و سالمندان در خانه بمانند/ عوارض گرمازدگی شدید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به گرمای هوا در روزهای اخیر، گفت: افراد دارای بیماری های زمینه ای، زنان باردار و سالمندان، کمتر در فضای باز تردد کنند.
-
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت تاکید کرد
خطر گرمازدگی برای سالمندان / ضرورت مراجعه به پزشک با بروز علائم نگرانکننده
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت تاکید کرد: سالمندان در صورت بروز هرگونه علائم نگرانکننده ناشی از گرمازدگی مانند تشدید حالتهای تپش قلب، تنگی نفس شدید، سردرد شدید و یا تهوع و استفراغ، باید فورا به پزشک مراجعه کنند.
-
برنامهریزی برای راهاندازی خانههای کوچک معلولان
افزایش رها کردن سالمندان و بیماران روان در خیابان ها
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به افزایش آمار افراد مجهول الهویه گفت: افراد مجهولالهویه یا رها شده بیشتر از سالمندان یا بیماران روان هستند که در خیابان رها میشوند و برخی خانوادهها که دیگر توان نگهداری این افراد را ندارد آنها را در خیابان رها میکند. ما نیز مجبور هستیم مراکزی را برای این افراد داشته باشیم، اما با توجه به اینکه بروز حوادث در مراکز تجمیعی بیشتر از مراکز کوچک است و ممکن است کمتر کرامت این افراد رعایت شود به سمت ایجاد و راهاندازی خانههای کوچک رفتهایم.
-
رژیم غذایی ناجی سالمندان
نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که رژیمهای غذایی سالم و کمچرب، میزان مرگومیر را در میانسالان و سالمندان کاهش میدهد، در حالی که رژیمهای ناسالم و بهطور کلی کم کربوهیدرات این میزان را افزایش میدهند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
پرستار سالمند به چه کسی گفته میشود؟
پرستار سالمند به فردی گفته میشود که در حوزه مراقبت و نگهداری سالمندان فعالیت میکند و به آنها کمک میکند تا در منزل خود به راحتی و بهترین شکل ممکن زندگی کنند.
-
مدیریت سالمندی در کشورهای جهان
پیش فرض این است که هر چه میزان سالمندی در یک کشور بیشتر شود، به علت کاهش نسبت نیروی جوان و مولد، اقتصاد آن کشور دچار رکود و پسرفت و آن جامعه دچار فقر و آسیبهای اجتماعی میشود، اما آیا این پیش فرض درست است؟
-
همزمان با روز جهانی جمعیت مطرح شد
سالمندان؛ ۳۰ درصد جمعیت ایران در ۱۴۳۰/فرصت ۸ ساله کشور برای حل بحران
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه طبق پیشبینیها در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند؛ گفت: یعنی در این سال پنجره جمعیتی کشور بسته میشود؛ بنابراین با در نظر گرفتن سن باروری، کمتر از هشت سال دیگر برای حل این بحران فرصت داریم.