میوهها جزو گروههای غذاییای هستند كه خوردنشان همواره بهوسیله متخصصان تغذیه توصیه میشود و تاكید آنها این است كه میوهها تازه و فصل باشند؛ یعنی میوههای تابستانی، در تابستان و میوههای زمستانی در زمستان خورده شوند.

گلابی و چربی خون: مطالعهها نشان داده خوردن یك گلابی رسیده، 20 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین و به كاهش چربی خون (كلسترول) كمك میكند. در ضمن، دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است به همین دلیل توصیه میشود افراد دیابتی در برنامه غذاییشان این میوه را بگنجانند. همچنین، بررسیها نشان دادهاند در گلابی ماده معدنیای به نام «برن» وجود دارد كه در بهبود عملكرد مغز و انتقال پیامهای عصبی در این ارگان دخالت دارد.
انگور و اختلال حواس: انگور از منابع پتاسیم محسوب میشود بنابراین خوردن آن باعث كاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر، از آنجا که كمبود پتاسیم اختلالهای حواس و افسردگی را در سنین بالا و سالمندی بهوجود میآورد، بهخصوص در افرادی كه میوه و سبزیهای كمی مصرف میكنند، عادت به خوردن انگور میتواند كمككننده باشد. بهعلاوه، انگور از منابع تركیبهایی با خواص آنتیاكسیدانی است كه دریافت آنها از بروز سرطانهایی كه بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممكن است به وجود بیاید، پیشگیری میكند.
آلو و کمخونی: خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از نیاز روزانه خانمها به آهن را برطرف میكند. به همین دلیل به گیاهخواران توصیه میشود این میوه را در برنامه غذایی روزانه شان بگنجانند تا احتمال ابتلا به كمخونی فقرآهن در آنها كاهش پیدا كند. این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب میشود به همین دلیل به بیماران فشارخونی پیشنهاد میشود آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه 2 تا 3 عدد از این میوه را میل كنند. در ضمن، آلو از میوههایی است كه شدت یبوست را كاهش میدهد و كسانی كه مكرر دچار این مشكل گوارشی میشوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.
هلو و یبوست: خوردن یك هلوی متوسط، 8 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین میکند و دریافت آن بهبوددهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح كلسترول خون را پایین میآورد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز كم میكند. این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب میشود و به همین دلیل توصیه میشود افرادی كه به بیماریهای لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یك هلوی متوسط 34 میلیگرم از نیاز روزانه به این ویتامین تامین میشود.
انبه و فشارخون: خوردن یك انبه كامل كه حدود 650 گرم وزن دارد، میتواند 33 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین كند، به همین دلیل خوردن این میوه به فشارخونیها توصیه میشود. در ضمن، انبه از منابع بتاكاروتن است که یكی از آنتیاكسیدانهای قوی است و از بروز كمخونی فقرآهن پیشگیری میكند. بررسیها نشان داده خوردن این میوه به دلیل داشتن بتاكاروتن فراوان و بهخصوص تركیبی به نام كریپتوگزانتین، ریسك ابتلا به سرطان رحم را هم پایین میآورد.
انجیر و پوکی استخوان: انجیر از میوههای كلسیمدار است. بهطوری كه با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تامین میشود. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این دلیل كسانی كه از یبوست رنج میبرند، بهتر است آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند. آهن نیز از دیگر موادی است كه با خوردن انجیر به بدن میرسد از این رو، انجیر گزینهای مناسب برای كسانی است كه خطر كمبود كلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند.
منبع: هفته نامه سلامت
نظر شما