سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱
کد خبر: 299068

درد‌های دوره قاعدگی از آن دست مشکلاتی است که بیشتر خانم‌ها با آن مواجه‌اند. اما متاسفانه بیشتر دختران و زنان به اشتباه تصور می‌کنند که درد شدید دوره قاعدگی طبیعی است، در حالی که در برخی موارد به‌ویژه درد‌های شکم و گرفتگی‌های عضلانی را که در این دوره ادامه دار باشد باید جدی گرفت.

این دردهای دختران را جدی بگیرید

سلامت نیوز-*مارال مرادی: درد‌های دوره قاعدگی از آن دست مشکلاتی است که بیشتر خانم‌ها با آن مواجه‌اند. اما متاسفانه بیشتر دختران و زنان به اشتباه تصور می‌کنند که درد شدید دوره قاعدگی طبیعی است، در حالی که در برخی موارد به‌ویژه درد‌های شکم و گرفتگی‌های عضلانی را که در این دوره ادامه دار باشد باید جدی گرفت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ، ‌توجهی به بررسی علت این درد‌های شدید و آزار دهنده ممکن است که تشخیص برخی بیماری‌های مهم زنانه مانند اندومتریوز را سال‌ها به تعویق بیندازد و شخص را به‌ویژه برای بارداری با مشکلات جدی روبه‌رو کند. 

چه نوع دردی در دوران قاعدگی طبیعی محسوب می‌شود؟

هرگونه دردی در دوران قاعدگی باید پیگیری شود و درد‌هایی که فرد را از فعالیت روزمره باز‌می‌دارد یا کیفیت زندگی را مختل می‌کند نیاز به بررسی دارد.درد‌های قاعدگی به دو صورت هستند، درد قاعدگی اولیه و ثانویه.درد قاعدگی اولیه معمولا در مدت یک تا دو سال بعد از شروع قاعدگی یعنی همزمان با تثبیت چرخه‌های تخمک‌گذاری پدیدار می‌شود. درد قاعدگی ثانویه معمولا سال‌ها بعد از شروع قاعدگی دیده می‌شود.

 چه علایمی در دوران قاعدگی نوجوانان هشدار دهنده است؟

درد‌های قاعدگی در نوجوانان نیاز به بررسی دارد.درد مرتبط با قاعدگی که در ارتباط با اختلالات زمینه‌ای لگن رخ می‌دهد  باید بررسی شود.این درد اغلب یک تا دو هفته قبل از خونریزی قاعدگی شروع می‌شود و تا چند روز بعد از قطع خونریزی ادامه می‌یابد. 

در صورت بروز علایم هشداردهنده، والدین باید چه پیگیری‌هایی انجام دهند؟

با مراجعه به پزشک و گرفتن شرح حال و استفاده از روش‌های تصویربرداری توسط پزشک امکان تشخیص زودهنگام ایجاد می‌شود.

درد‌های شدید قاعدگی ممکن است نشان‌دهنده چه اختلالات یا بیماری‌هایی باشد؟

درد‌های لگن علل مختلفی دارد که می‌تواند ناشی از کیست‌های تخمدانی، اندومتریوز، عفونت‌های لگنی، چسبندگی، احتقان لگنی، علل گوارشی، علل ارولوژیک، علل عضلانی اسکلتی و روان‌شناختی باشد. از بین این علل فقط اندومتریوز است که با چرخه‌های قاعدگی تشدید می‌شود. 

بیماری اندومتریوز چیست و چرا ایجاد می‌شود؟

رشد بافت اندومتر که پوشاننده حفره رحم است در جایی خارج از رحم اندومتریوز گفته می‌شود که بیشترین محل شیوع آن داخل حفره لگن است. هنوز علل قطعی برای ایجاد اندومتریوز یافت نشده است. 

تشخیص زودهنگام این بیماری چه اهمیتی دارد؟

با تشخیص بیماری اندومتریوز با گرفتن شرح حال، معاینه و استفاده از روش‌های تصویربرداری که هم اکنون سونوگرافی واژینال و رکتال (برای دختران مجرد) توسط فرد با‌تجربه صورت می گیرد و با تشخیص زودهنگام و درمان جلوی پیشرفت بیماری گرفته می‌شود. 

راه‌های کنترل و درمان بیماری اندومتریوز چیست؟

راه‌های کنترل، استفاده از درمان‌های هورمونی مثل قرص‌های جلوگیری یا قرص‌های حاوی پروژسترون است تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود. بیمار در صورت پاسخ  ندادن به درمان‌های دارویی برای سرکوب درد نیاز به جراحی دارد.

  آیا پولیپ‌ها و فیبروم‌های رحم هم ممکن است در دوران نوجوانی شکل بگیرند؟

میزان بروز فیبروم در ۳۵ سالگی ۴۰ درصد و در ۵۰ سالگی تقریبا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد و چون در بروز فیبروم، هورمون استروژن و در رشد فیبروم، هورمون پروژسترون تأثیر دارند احتمال بروز فیبروم قبل از بلوغ وجود ندارد.

  آیا غربالگری‌های منظم خاصی مثل سونوگرافی یا آزمایش برای نوجوانان لازم است؟

بعد از سن بلوغ در دوران نوجوانی در صورت منظم بودن چرخه‌های قاعدگی و نبود علایم خاصی مثل درد‌های قاعدگی یا نبود موی زاید نیاز به غربالگری خاصی نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha