عضو کمیته ملی اپیدمیولوژی کووید ۱‍۹ با بیان اینکه:«تحلیل ما این است که ۱۵ میلیون نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند.»خاطرنشان کرد:«« سیر این بیماری در تابستان هم ادامه خواهد داشت و درصد سرومثبت شدن جمعیت از ۱۵ میلیون نفر بالاتر می رود که یک پیش آگاهی خوب برای ما در پاییز است که وقتی درصد قابل توجهی کرونا گرفته باشند در فصل زمستان امکان دارد شرایط انتقال کرونا کمتر شود.»

ابتلای بیش از ۱۵میلیون نفر به کرونا در کشور/کرونا در تابستان هم ادامه خواهد داشت

سلامت نیوز: عضو کمیته ملی اپیدمیولوژی کووید ۱‍۹ با بیان اینکه:«تحلیل ما این است که ۱۵ میلیون نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند.»خاطرنشان کرد:«« سیر این بیماری در تابستان هم ادامه خواهد داشت و درصد سرومثبت شدن جمعیت از ۱۵ میلیون نفر بالاتر می رود که یک پیش آگاهی خوب برای ما در پاییز است که وقتی درصد قابل توجهی کرونا گرفته باشند در فصل زمستان امکان دارد شرایط انتقال کرونا کمتر شود.»

به گزارش سلامت نیوز، احسان مصطفوی در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوکنفرانس درباره تولید واکسن کرونا در کشور، گفت:« در مورد تولید واکسن کرونا چه انستیتو پاستور ایران و چه برخی شرکت های دانش بنیان اقداماتی شروع کرده اند و به نظر می رسد هم پای کشورهایی که در این مسیر گام برداشتند ایران هم حرف برای گفتن خواهد داشت و امیدوارم تکنولوژی تولید واکسن کرونا را کسب کنیم ولی فعلا در مرحله تحقیقاتی تولید واکسن کرونا هستیم.»


وی گفت:« اگر بخواهیم میانگینی از وضعیت کشور بگیریم تحلیل ما این است که ۱۵ میلیون نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند که این پیام خوبی دارد یعنی میزان کشندگی ویروس کمتر از چیزی است که تصور ما و جامعه جهانی بوده و نشان می دهد ما با یک ویروس خوش خیم تری مواجه هستیم. استان هایی که میزان سرومثبت در آنها کمتر است انتظار داریم در هفته های آینده درگیر اپیدمی بیشتری شوند ولی استان هایی که روزهای ابتدایی شیوع کرونا بیشتر درگیر کرونا شدند مثل قم و گیلان و البرز و اصفهان که درصد قابل توجهی از جمعیتشان بیماری را گرفته اند و انتقال عمومی بیماری در جمعیت آنها کمتر خواهد شد.»


وی افزود:« سیر این بیماری در تابستان هم ادامه خواهد داشت و درصد سرومثبت شدن جمعیت از ۱۵ میلیون نفر بالاتر می رود که یک پیش آگاهی خوب برای ما در پاییز است که وقتی درصد قابل توجهی کرونا گرفته باشند در فصل زمستان امکان دارد شرایط انتقال کرونا کمتر شود.»


وی درباره پیک کرونا در کشور گفت:« شاید نتوان جواب روشنی به این موضوع داد اگر ما می توانستیم از همان روزهای اول ظرفیت تست را افزایش دهیم و بیماران سرپایی را با تست شناسایی کنیم شاید شکل منحنی ما شکل متفاوتی شکل داشت. امروز شکل اپیدمی در کشور دوکوهانه شده است. اگر واقع بینانه تر بخواهیم نگاه کنیم و روند بیماری را در بیماران بستری بررسی کنیم تحلیل به ما می گوید پیک اول کرونا را رد کردیم و در مرحله ثبات بیماری هستیم و سیر نزولی طی شده و در موارد بیماران بستری و موارد مرگ و میر نوسان ثابتی وجود دارد. گرچه در روزهای اخیر در موارد بستری افزایش نسبی داریم و دور از ذهن نیست که پیک های بعدی بیماری را داشته باشیم اما پیک های بعدی کرونا به شدت پیک ابتدایی نیست.»


مصطفوی افزود:« اگر منحنی مرگ را ببینیم پیک اپیدمی را در اواسط فروردین ماه داشتیم و در دو ماه اخیر یک نوسان ملایمی در موارد مرگ مشاهده کردیم و مرگ روزانه بین ۵۰ تا ۷۰ نفر موید این است که پیک اول کرونا را رد کردیم و شاید اگر اتفاق غیرمترقبه ای بیفتد پیک های بعدی را پیش رو داشته باشیم. اگر بخواهیم دقیق  تر تحلیل کنیم تحلیل استانی دقیق تر است. ما کشوری با پهنای زیاد و تفاوت زیاد در مناطق مختلف به لحاظ رفتاری و اکولوژی و شرایط آب و هوایی داریم اگر تحلیل استانی اداشته باشیم برخی استان ها پیک های دوم وسوم داشته اند و برخی در شرایط تثبیت شده هستند.»


وی گفت:« تحلیلی که کمیته اپیدمیولوژی در گزارش منتهی به ۱۷ خرداد داشته است نشان می دهد روند کشوری بیماری یک تغییر مختصر صعود ی داشته باشد اما در مورد بعضی استان ها که شامل ۱۳ استان هستند از جمله آذربایجان شرقی، هرمزگان، کردستان، مرکزی، یزد، قم، فارس، بوشهر، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، یک روند صعودی یا شروع پیک اپیدمی کرونا را داشتند. هفت استان از جمله اصفهان، خوزستان، زنجان، اذربایجان غربی، ایلام ،خراسان رضوی و چهارمحال و بختیاری تغییر مختصر صعودی دارند. در استان های کرمانشاه و تهران یک روند ثبات با تغییرات مختصر دیده شده است و سه استان خراسان شمالی ، البرز و سیستان و بلوچستان اخیرا پیک اپیدمی را تجربه کردند. در لرستان، اردبیل ، سمنان ، قزوین ، مازندان و گیلان ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درست روند اپیدمی را نداده است.»

وی درباره تست های سرولوژیک گفت:«درباره تست های سرولوژیک تاکید داریم که هیچکدام توصیه ما نیست که برای تشخیص بیماری کرونا مد نظر قرار گیرد و این نوع تست ها بیشتر کاربرد تحقیقاتی دارند. مطالعات نسبتا خوبی در اقصی نقاط کشور شروع شده است. یک مطالعه سرواپیدمویولوژی در گیلان اوایل اردیبهشت ماه انجام شده که نتایج آن نشان داد ۳۳ درصد جمعیت گیلان آلوده به کووید ۱۹ شده اند البته تاکید می‌کنم که آلوده شدن با ابتلا به شکل‌های بالینی بیماری متفاوت است و گفته می شود چیزی حدود یک سوم جمعیتی که آلوده می شوند ممکن است فرم های بی علامت داشته باشند. اگر بپذیریم ۳۳ درصد از مردم گیلان درگیر کرونا بودند انتظار داریم الان این درصد افزایش قابل توجه تری داشته باشد.البته میزان خطای تست های سرولوژی قابل توجه است.»


وی افزود:« یک مطالعه سرواپیدمویولوری دیگر را سازمان انتقال خون در استان های مختلف انجام داده که نتایج آن نشان داد میزان بروز تجمعی در استان های با آلودگی بالا ۳۴ درصد و در استان‌های با بروز متوسط ۱۲ و در استان‌های با بروز کم حدود چهار درصد بود و بر اساس آن مطالعه سرولوژی در میانگین کشوری گفته شد که حدود ۱۶ درصد افراد بیماری را گرفته‌اند. همچنین مطالعات سرواپیدمیولوژی بر روی کارمندان برخی ادارات در شهر تهران نشان می دهد که حدود ۲۰ درصد افراد سِرو مثبت کرونا بودند. و این مطالعه در مراجعین به آزمایشگاه های تشخیص طبی حدود ۱۲ درصد موارد مثبت را نشان می دهد.نمونه دیگری نیز از ساکنین شهر تهران گرفته شده که هشت درصد مثبت شده اند لذا در شهر تهران بیش از ۱۰ درصد آلودگی به ویروس کرونا اتفاق افتاده است.»


وی خاطرنشان کرد:« شدت آلودگی به ویروس کرونا از یک استان به استان دیگر متفاوت است و شاید حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت آلودگی به کرونا را تجربه کرده باشند. البته تست های سرولوژی خطاهایی دارد و هنوز تاییدیه های مراجع علمی را به طور کامل دریافت نکرده است در نتیجه در تحلیل نتایج تحقیقات آن باید احتیاط های لازم را به عمل آورد.  در کل به نظر می رسد با بیماری ای مواجه هستیم که سرایت پذیری قابل توجهی دارد و بیشتر کسانی که فرم های شدید بیماری را می گیرند افراد سن بالا و دارای بیماری زمینه ای هستند که باید مراقبت بیشتری انجام دهند.»


وی گفت:« ظرفیت تست روزانه کرونا در کشور۲۰ هزار تست است که اگر لازم باشد می تواند به دو نیم برابر برسد. در روزهای اول شیوع کرونا به کشور فقط چهار آزمایشگاه کشور شرایط انجام تست کرونا را داشتند. روزها و هفته‌های اول از اقصی نقاط کشور باید نمونه‌ها به این آزمایشگاه‌ها ارسال می‌شد. باید پروتکل‌ها نوشته و نیروی انسانی آموزش‌های لازم را دریافت می‌کرد و تجهیزات مناسب در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار می‌گرفت. در حال حاضر تعداد این آزمایشگاه ها به بیش از ۱۵۰ ازمایشگاه افزایش پیدا کرده است و یک سوم آزمایشگاه های بخش خصوصی هم تست کرونا را انجام می دهند. روزهای اول افزایش ظرفیت تست دور از ذهن بود و باید تست ها را اولویت بندی می کردند و بیشتر در بیماران بستری بدحال تست انجام می شد با افزایش ظرفیت تست توانستیم تعداد آزمایشگاه ها را بیشتر کنیم. »


وی گفت:« واقعیت این است آن چیزی که جامعه جهانی در مورد کرونا با آن مواجه شد متاثر از داده هایی بود که کشور چین درگیرش شده بود. مدتی بعد شواهد علمی متقن تری منتشر شد در نتیجه بعضا حتی تغییراتی در توصیه های سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان ها اتفاق افتاد. آنچه در روزهای اول گفته میشد میزان کشندگی کرونا دو تا سه درصد است و ده درصد افراد ممکن است بدون علایم باشند و گفته می شد یک شاخصی که ما بنام شاخص آر زیرو از آن یاد می کنیم در مورد کرونا دو و نیم است یعنی هر فرد آلوده به طور میانگین دو و نیم نفر را می تواند آلوده کند.»


وی افزود:« روزهای اول میزان مرگ قابل توجهی درباره همه دنیا متصور بود ولی هرچه جلوتر رفتیم شواهد علمی بیشتر شد و مقالات علمی می گویند میزان کشندگی این بیماری خیلی کمتر از دو تا سه درصدی است که روزهای ابتدا می گفتند. میزان کشندگی کووید -۱۹ کمتر از سه دهم درصد است که این عدد در مقایسه با آن عدد ابتدایی تخفیف قابل توجهی پیدا کرده است. گفته میشد افرادی که بی علامت هستند ده درصد هستند اما امروز گفته می شود بیش از یک سوم جمعیت بدون علامت هستند. امروز خبری از سازمان بهداشت جهانی منتشر شد که اشاره می کند افراد بی علامت نقش جدی به عنوان ناقل در انتقال بیماری کرونا ندارند که می تواند تغییر دهنده چارچوب های پیشگیری باشد و نباید از ناقلین بدون علامت بترسیم و باید برنامه های پیشگیری را به سوی بیماران دارای علامت ببریم. هرچه زوایای این بیماری روشن تر می شود می تواند در مدخلات پیشگیری و درمانی تاثیرگذار باشد. نادانسته‌ها درباره کووید ۱۹ باعث شد جامعه جهانی مداخلاتی انجام دهد که اشتباه بوده و امیدواریم دانسته‌های ما در مورد این بیماری روز به روز بیشتر شود.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha