سلامت نیوز: دانشمندان برای اولینبار توانستند با موفقیت در فضای آزمایشگاهی از اولین مراحل باروری انسان تخمک پرورش دهند، موفقیتی که میتواند به روشن شدن روند شکلگیری تخمک و کمک به درمان ناباروری کمک کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، براساس گزارش گاردین، محققان دانشگاه ادینبورگ برای انجام اینكار بافت تخمدان 10 داوطلب 20 تا 40 ساله را برداشته و با استفاده از مواد مغذی متفاوت تخمكها را تا مرحله پیش از باروری پرورش دادند. در این فرایند 48 تخمك به مرحله نهایی رسیده و 9 تخمك به بلوغ كامل دست یافت.
محققان امیدوارند با استفاده از این روش، قدرت باروری کودکانی که در دوره درمان سرطان تخمکهایشان را از دست میدهند را حفظ كنند. زنانی که به بلوغ رسیدهاند و سرطان دارند میتوانند قبل از شروع درمان، تخمکهای خود را برای استفاده در آینده منجمد کنند. اما این فرآیند در دختران کوچک ممکن نیست.
تحقیقات فعلی فقط در مرحله آزمایشگاهی است و عملی شدن آن به آزمایشهای بیشتر نیاز دارد. پرورش آزمایشگاهی همچنین فرصتی است تا روند تولید تخمک از نزدیک مورد مطالعه قرار گیرد.
زنان از بدو تولد با تعداد مشخصی تخمک در تخمدانها به دنیا میآیند اما این تخمکها فقط بعد از بلوغ به رشد کامل میرسد.
سالها طول کشیده تا دانشمندان بتوانند تخمک را خارج از رحم پرورش بدهند. پرورش تخمک در خارج از تخمدان کار آسانی نیست و به تنظیم دقیق میزان اکسیژن، هورمون و پروتئین نیاز است. همچنین دانشمندان كنجكاوند بدانند چرا تخمكهایی كه پرورش دادهاند با سرعتی بالاتر از درون بدن رشد میكنند.
با همه اینها هنوز مشخص نیست که آیا این تخمکها امکان بارور شدن دارند یا نه. در این تحقیق فقط 10 درصد تخمکهای پرورش داده شده، دوره کامل رشد را طی کردند.
دانشمندان برای اولینبار توانستند با موفقیت در فضای آزمایشگاهی از اولین مراحل باروری انسان تخمک پرورش دهند، موفقیتی که میتواند به روشن شدن روند شکلگیری تخمک و کمک به درمان ناباروری کمک کند.

نظر شما