«در زمان اوج آنفلوآنزا به سر می‌بریم»، این را رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام كرده است. به گفته وی از هفته اول آذرماه موارد ابتلای آن رو به افزایش است و هر هفته بیشتر می‌شود، اما این روندی معمول و قابل انتظار است و مردم با رعایت نكات بهداشتی می‌توانند موارد ابتلا به این بیماری و خطرات آن را به حداقل برسد.

آنفلوآنزا به اوج رسید

سلامت نیوز:«در زمان اوج آنفلوآنزا به سر می‌بریم»، این را رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام كرده است. به گفته وی از هفته اول آذرماه موارد ابتلای آن رو به افزایش است و هر هفته بیشتر می‌شود، اما این روندی معمول و قابل انتظار است و مردم با رعایت نكات بهداشتی می‌توانند موارد ابتلا به این بیماری و خطرات آن را به حداقل برسد. 

به گزارش سلامت نیوز،جوان نوشت: سرما كه می‌آید آنفلوآنزا را هم همراه خود می‌آورد. بیماری‌ای كه امسال هم به گفته محمد مهدی گویا، رئیس مركز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در 10‌استان كشور شیوع پیدا كرده و به همین خاطر هم به گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری واكسن بزنند. 
  
افزایش آمار ابتلا به آنفلوآنزا

گویا درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزای فصلی در كشور اینگونه توضیح می‌دهد: همه‌گیری آنفلوآنزا هرسال در فصل سرما در تمام دنیا از جمله كشور ما شایع می‌شود. از هفته اول آذرماه موارد ابتلای آن رو به افزایش است و هر هفته بیشتر می‌شود، اما این روندی معمول و قابل انتظار است. در این دوره مردم با رعایت نكات بهداشتی می‌توانند موارد ابتلا به این بیماری و خطرات آن را به حداقل برسد.  آن طور كه رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: درحال حاضر سه نوع آنفلوآنزا در كشور شایع است و همه كشور درگیر آن هستند، اما در كرمان، قزوین، چهارمحال و بختیاری، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، ‌ایلام، یزد، همدان و آذربایجان شرقی شدیدتر است. این سه نوع ویروس مشابه یكدیگر و همه آنفلوآنزای فصلی محسوب می‌شوند و متعلق به فصل سرما هستند. ابتلا به این بیماری با رعایت نكات بهداشتی ساده، اجرای توصیه‌های پزشك و استراحت در منزل قابل پیشگیری و درمان است. 
  
گروه‌های پر خطر كدامند‌؟

هر چند آنفلوآنزا ممكن است به سراغ هریك از ما بیاید، اما این بیماری برخی افراد را بیشتر در خطر قرار می‌دهد. گویا درباره این گروه‌های پرخطر می‌گوید: آنفلوآنزا برای برخی گروه‌ها عوارض خطرناكی دارد و در صورت ابتلا ممكن است بستری شوند و از فعالیت و كار بازبمانند. ما هرسال به مردم به خصوص گروه‌‌های پرخطر توصیه می‌كنیم كه اوایل پاییز واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند. همه مردم می‌توانند از این واكسن استفاده كنند، اما تزریق آن برای افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، افرادی كه به دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان هستند، مبتلایان به نارسایی‌های كلیه و كبد، افراد مبتلا به دیابت كنترل نشده و افرادی كه از داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی استفاده می‌كنند، ضروری است و هنوز هم امكان تزریق آن وجود دارد. سایر مردم به اندازه این گروه‌ها در معرض خطر قرار ندارند. 
  
واكسن هنوز هم راه پیشگیری است

گویا معتقد است تزریق واكسن آنفلوآنزا را همچنان مؤثر می‌داند و تأكید می‌كند: اطلاعات ما حاكی از آن است افرادی كه واكسن را تزریق كردند یا مبتلا به آنفلوآنزا نشدند، یا اینكه درصورت ابتلا، بیماری در آنها شدید نبوده است.  به گفته وی در هفته گذشته تعدادی از مبتلایان به آنفلوآنزای فصلی در كشور در بیمارستان‌ها بستری شدند كه بیشترین آنها در گروه سنی بالای 55 سال بودند. 
رئیس مركز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با هشدار درباره خطر آنفلوآنزا در كودكان می‌افزاید: در هفته‌های اخیر شاهد افزایش ابتلای كودكان به آنفلوآنزا هستیم. این بیماری در كودكان علائم متفاوتی دارد و مواردی كه همراه با اسهال و استفراغ است در این گروه سنی بیشتر دیده می‌شود. 
 
فقط استامینوفن

گویا همچنین توصیه‌هایی درباره دوا درمان آنفلوآنزا برای پزشكان دارد و می‌گوید: ما تأكید می‌كنیم كه پزشكان از تجویر داروی نابجا به خصوص تركیبات حاوی كورتون پرهیز كنند، چون ممكن است عوارض خطرناكی داشته باشد. علاوه بر آن مسكنی به جز استامینوفن نباید تجویز شود، به ویژه در مواردی كه كودكان با علائم اسهال به پزشك مراجعه می‌كنند.  به گفته وی، مهم‌ترین راه پیشگیری، رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و عدم تماس مستقیم با بیمار و در صورت ابتلا، مراجعه به پزشك و استراحت در منزل است. 
 
هنوز از پرندگان آنفلوآنزا نگرفته‌ایم
گویا در مورد آنفلوآنزای پرندگان نیز تأكید می‌كند: آنفلوآنزای پرندگان تاكنون ابتلای انسانی نداشته و در هر منطقه‌ای كه بیماری آنفلوآنزای پرندگان گزارش شده، بلافاصله دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور با مشاركت سازمان دامپزشكی كشور عملیات پاسخ‌دهی را كه شامل واكسیناسیون كارگران مرغداری‌ها و تزریق داروی ضد ویروسی و مراقبت از آنها به مدت 10‌روز است، در كوتاه‌ترین زمان ممكن انجام داده‌اند. 

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha