درحالی كه بیشتر مواد‌غذایی و خوراكی آلوده به انواع سموم و افزودنی‌های غیر‌مجاز است، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از كاهش ۱۸ تا ۲۱ درصدی سبوس در آردهای نانوایی خبر داد.

وزارت بهداشت: نان فاقد ارزش غذایی به خورد مردم می‌دهند

سلامت نیوز: درحالی كه بیشتر مواد‌غذایی و خوراكی آلوده به انواع سموم و افزودنی‌های غیر‌مجاز است، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از كاهش ۱۸ تا ۲۱ درصدی سبوس در آردهای نانوایی خبر داد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جوان، درحالی كه بیشتر مواد‌غذایی و خوراكی آلوده به انواع سموم و افزودنی‌های غیر‌مجاز است، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از كاهش ۱۸ تا ۲۱ درصدی سبوس در آردهای نانوایی خبر داد و گفت: این اقدام بر سلامت مردم تأثیرات منفی زیادی دارد؛ این آرد فقط باید مورد استفاده قنادی‌ها قرار بگیرد.
 
نان قوت بیشتر مردم كشور ما است، به‌گونه‌ای كه سرانه مصرف نان روزانه ۳۱۰ گرم در ایران اعلام شده است. نان ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی و پروتئین مورد‌نیاز روزانه و همچنین كلسیم، آهن، فسفر و ویتامین‌های‌گروه «ب» را تأمین می‌كند و بر این اساس فقر غذایی سایر مواد‌خوراكی باید در قوت غالب غذایی غنی شود. متأسفانه به دلیل سیاست‌های نادرست در تولید بسیاری از موادغذایی و پروتئینی استفاده از هورمون‌های رشد، سموم و انواع آنتی‌بیوتیك‌ها سبب كاهش كیفیت مواد‌ خوراكی و غذایی شده است كه تبعات این بی‌توجهی سبب افزایش انواع بیماری‌ها و حتی سرطان شده است.
 
در این خصوص رئیس دفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت، با اشاره به كاهش سبوس موجود در آردهای مخصوص نانوایی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در سه، چهار سال اخیر مقدار بیشتری از آرد، سبوس می‌گیرد؛ یعنی آردها سفیدتر شده‌اند و مردم نان كاملاً سفید می‌خورند. این اقدام می‌تواند به مشكلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌های قلبی دامن بزند. سبوس باید طبق استاندارهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد.
 
دكتر زهرا عبداللهی افزود: تا چند سال گذشته میزان سبوس موجود در آردها در حد استاندارد بود؛ یعنی نان سنگك 7 درصد یا تافتون حداكثر ۱۵ درصد سبوس‌گیری می‌شد، اما در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت از تمام آردها ۱۸ تا ۲۱ درصد سبوس‌گیری می‌كند؛ در نتیجه این آرد فقط برای استفاده در قنادی‌ها مناسب است. كارخانه‌های آرد نیز آرد سفید و تصفیه شده به نانوایی‌ها می‌دهند و از طرف دیگر سبوس را به صورت فله‌ای و جداگانه به نانوایی‌ها می‌فروشند. در حالی كه این سبوس قابل مصرف نیست، اما نانوایی‌ها آن را با نان مخلوط می‌كنند و گران‌تر می‌فروشند. كارخانه‌های آرد مطرح می‌كنند كه مردم نان سفید می‌پسندند و اگر تیره باشد آن را نمی‌خرند، اما مردم امروز متوجه شده‌اند كه نان سبوس‌دار مفیدتر است.
 
عبداللهی با اشاره به پیگیری این موضوع از طریق كمیته ‌فنی بهبود كیفیت گندم، آرد و نان تأكید كرد: باید میزان سبوس نان‌ها از مقدار فعلی بیشتر شود؛ چون سلامت مردم با مصرف نان سفید و آرد تصفیه شده به خطر می‌افتد. وی اضافه كرد: گاهی نانوایان می‌گویند به دلیل پایین بودن گلوتن گندم، مجبور می‌شویم به آرد نمك اضافه كنیم، اما طبق گزارش‌های جهاد كشاورزی گلوتن موجود در گندم در حد متوسط رو به خوب است. همچنین طبق اطلاعات روز دنیا، حتی با وجود گلوتن ۱۲ درصد هم می‌شود نان درست كرد؛ به شرط اینكه تخمیر شود. مشكل ما در كشور این است كه عمل تخمیر برای نان‌ها انجام نمی‌شود و نانوایان به جای خمیر مایه از جوش شیرین استفاده می‌كنند؛ در نتیجه نان سالمی به دست مردم نمی‌رسد.
عبداللهی تأكید كرد: همه نانوایی‌ها باید از خمیرمایه استفاده كنند. دولت نیز باید حمایت كند كه خمیرمایه به قیمت مناسب در اختیار نانوایی‌ها قرار گیرد تا آنها سراغ جوش شیرین نروند. از طرفی هم این نان ضایعات زیادی دارد و علاوه بر آن، كیفیت و ماندگاری خوبی ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha