سلامت نیوز:اصلاح آییننامه راهنمایی و رانندگی به سود معلولان برای آنها اتفاق مهمی است و البته شهروندان هم باید از جزئیات آن باخبر شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، پس از این هر نوعی از ویلچر، عابر پیاده محسوب میشود، پارك در پاركینگهای معلولان ممنوع است و هرگاه وسیله نقلیهای با ویلچر یا نابینای دارای عصای سفید برخورد كند، بهدلیل رعایتنكردن سرعت مطمئنه، مقصر شناخته خواهد شد. درباره جزئیات این تغییر قانون با سرهنگ محمد ترحمی، رئیس اداره حقوقی پلیس راهور گفتوگو كردهایم.
عابر پیاده تلقی شدن معلولی كه با ویلچر حركت میكند، چه چیزهایی را تغییر میدهد؟
برابر ماده26 رسیدگی به قانون تخلفات رانندگی مصوب سال1389 حتی اگر عابر پیاده هم مشمول تقصیر شود، میتواند از بیمه شخص ثالت راننده غیرمقصر استفاده كند. یعنی اگر راننده بیمه نداشته باشد(كه البته تردد او در معابر ممنوع میشود)، میتواند از تعهدات صندوق تأمین خسارتهای بدنی استفاده كند. در گذشته در مورد ویلچر این موضوع وجود نداشت كه البته هم به زیان معلولان عزیز و هم رانندگان مقصر بود.
عصای سفید هم پیش از این در قانون دیده نشده بود؟
بله اما حالا و با تغییر قانون اولویت در عبور از عرض خیابان با نابینایان دارای عصای سفید است و عصای سفید روشندلان بهمنزله تابلو ایست برای خودروهاست و باید رانندگان توقف كنند.
پارك ممنوع اعلامشدن محلهای توقف خودروهای معلولان آیا اوضاع را برای این افراد بهتر خواهد كرد؟
هرچند مشكلات زیادی همچنان وجود دارد اما این موضوع هم یك گام به جلو محسوب میشود. برخی از شهروندان با بیمبالاتی در محلهایی كه برای توقف خودروی معلولان و جانبازان عزیز در نظر گرفته شده، خودروی خود را پارك میكردند. اما بعد از این، توقف در محلهایی كه مختص توقف خودروی معلولان و جانبازان است ممنوع بوده و راننده خاطی 40هزار تومان جریمه میشود.
البته درصدد هستیم كه براساس ماده21 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جریمه خاص این تخلف را برای تصویب به هیأت دولت پیشنهاد دهیم كه ممكن است مبلغ جریمه هم افزایش یابد. علاوه بر این تابلوی ویژه محل پارك خودروی معلولان به شورایعالی هماهنگی ترافیك شهرهای كشور و جرایم جدید هم پیشنهاد شده است.
ملاك تشخیص خودرو ی متوقف شده در محل توقف خودروی معلولان و جانبازان، فقط پلاك انتظامی خودرو است؟
خیر، خودروی برخی از معلولان و جانبازان دارای نشان و علائمی است كه نشاندهنده معلولیت است كه مأموران از آنها مطلع هستند و درصورت توقف در توقفگاه ویژه معلولان، اعمال قانون نمیكنند.
این تغییرات چه زمانی اجرایی خواهدشد؟
با عنایت به اینكه این موضوع تكالیفی را برای شهروندان بهدنبال دارد، براساس ماده2 قانون مدنی ایران، 15روز پس از درج در روزنامه رسمی، قابلیت اجرایی دارد. اجرای قانون، زیرساخت خاصی را هم لازم ندارد و فقط توجه شهروندان را میطلبد. بنابراین از ابتدای شهریور اجرا میشود.
پلاك معلولان به افراد عادی نمیرسد
اختصاص پلاك ویژه معلولان شرایط خاصی مانند ارائه معرفینامه معتبر از بهزیستی یا بنیاد شهید دارد. معلولان واجد شرایط تنها برای یك خودرو میتوانند پلاك ویژه دریافت كنند. این پلاك برای معلولان جسمی شدید، متوسط، نابینایان و معلولان ذهنی كه نیاز به دریافت خدمات دارند صادر میشود.
پلاك معلولان جسمی به نام خودشان صادر میشود و به هیچ وجه به نام قیم یا اعضای درجه یك خانواده صادر نمیشود. این موضوع درباره معلولان ذهنی متفاوت است و پلاك خودرو به نام قیم آنها صادر میشود كه این قیم پدر، مادر، همسر یا فرزند است. اینكه در برخی مواقع مشاهده میشود راننده خودرو با پلاك ویژه معلولان، معلول یا جانباز نیست به همین علت است.
اصلاح آییننامه راهنمایی و رانندگی به سود معلولان برای آنها اتفاق مهمی است و البته شهروندان هم باید از جزئیات آن باخبر شوند.

نظر شما