سلامت نیوز:نمایندگان مردم در خانه ملت کارتن خوابی زنان را بزرگترین چالش امروز آسیبهای اجتماعی می دانند و بر این باور هستند که راهکارهای مقطعی و غیرکارشناسی هیچ گاه پاسخ گوی رفع این معضل نبوده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت، معضل کارتن خوابی زنان، امروزه به چالش جدی تبدیل شده که نه تنها راهکاری برای ساماندهی این زنان صورت نگرفته است بلکه روز به روز به تعداد آنها افزوده شده که همین امر نگرانی های زیادی را با خود همراه ساخته است.
درحالی موجی از نگرانی نسبت به افزایش زنان کارتن خواب صورت گرفته که هنوز اقدام عملیاتی را از سوی مسئولان برای جمع آوری و بازپروری این زنان شاهد نبودیم این درحالی است که سال گذشته تلاشی برای جمع آوری این زنان صورت گرفت اما بعد از مدتی این طرح نیز نیمه کاره رها شد.
همواره برای رفع معضل کارتن خوابی به ویژه کارتن خوابی به ویژه کارتن خوابی زنان، راهکارهایی مطرح شده که البته شکل اجرایی به خود نگرفته است، در این زمینه موضوع عقیم سازی از جمله طرح هایی است که واکنش های جدی با خود به همراه داشت، به عقیده برخی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این اقدام پاک کردن صورت مساله و مشروعیت دادن به کارتن خوابی است اما عدهای نیز بر این باورند که این اقدام با اتخاذ راهکارهایی مناسب و برنامه ریزی دقیق می تواند موثر واقع شود.
قربانی: عقیمسازی زنان کارتنخواب با هدف کنترل هزینهها/ لزوم طی شدن مراحل قانونی برای اجرای طرح
محمدحسین قربانی نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره اظهارات مطرح شده در مورد عقیمسازی زنان کارتن خواب، افزود: امروز تلاش در تمام دنیا بر این است که انسان سالم تحویل جامعه داده شود زیرا محوریت توسعه جامعه انسان سالم است و همه تلاشها بر آن است تا از تولد نوزاد مبتلا به بیماری غیرقابل درمان جلوگیری کنیم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در بحث کارتن خوابها باید گفت که به علت نبود ملزومات بهداشتی یا عدم آزمایش های کافی و اطلاع نداشتن برخی از این افراد از ابتلا به بیماری هایی نظیر اچ آی وی مثبت، ممکن است با تولد نوزاد، در آینده متحمل هزینه های سنگینی شویم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: تولد نوزاد مبتلا به معلولیت و بیماری های مختلف همچون اچ آی وی، هزینه های جامعه و سلامت نسل های آینده را تهدید کند؛ اگرچه کرامت انسانی باید مورد توجه قرار گیرد اما نباید از این نکته غافل شد که ممکن است در آینده، کشور متحمل مشکلات عدیده ای شود لذا باید در نخستین گام این افراد را شناسایی کنیم و برخی از افرادی که قادر به کنترل و قرار گرفتن در هیچ گونه چارچوب بهداشتی نیستند را در مسیر مسایل پیشگیرانه باروری قرار دهیم.
وی یادآور شد: در این میان می توان از راهکارهایی مانند عقیم سازی زنان کارتن خواب یا کنترل باروری آنها استفاده کرد که البته باید مراحل قانونی آن طی شود از سوی دیگر برای عملیاتی شدن چنین راهکاری باید از نظریه کارشناسان و حتی مراجع نیز بهره گرفت تا در این زمینه به دولت کمک کنیم.
قربانی تاکید کرد: هزینه های اجتماعی در آینده با تولد نوزادان دارای معلولیت و بیماریهای غیرقابل درمان بسیار افزایش مییابد در حالی که بر اساس مطالعات انجام شده، عقیم سازی زنان کارتن خواب در بسیاری از کشورها حتی کشورهای در حال توسعه نیز صورت گرفته است.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درباره برخی پیشنهادات مبنی بر اینکه باید عقیم سازی زنان کارتن خواب به گونه ای باشد که در صورت تمایل آنها، عقیم سازی انجام شود، ادامه داد: بستر این اقدام از لحاظ قانونی فراهم شده به گونهای که این افراد می توانند در صورت تمایل با مجوز رسمی دست به عقیم سازی بزند.
پزشکیان: عقیم سازی مشروعیت دادن به کارتن خوابی است/ صورت مساله را پاک نکنیم
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر عقیم سازی زنان کارتن خواب، افزود: منطق این را می گوید که باید در نخستین گام چنین معضلاتی را از میان برداریم و نباید به جای حل مساله صورت مساله را پاک کنیم.
مسعود پزشکیان در بازدید از غرفه خبرگزاری خانه ملت
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: باید دولت، شهرداریها، حاکمیت و خیرین با همفکری یکدیگر چنین معضلاتی را ریشه ای حل کنند نه اینکه به بهانه جلوگیری از تولد نوزادان بیمار دست به عقیم سازی زنان کارتن خواب بزنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: در واقع عقیم سازی زنان کارتن خواب مشروعیت دادن به کارتن خوابی است این در حالی است که این مشکل نه مشروع و نه قابل قبول است.
وی یادآور شد: در جامعه ای که ادعای مسلمانی داریم و می گوییم که زندگی مردم به ما ربط دارد بودن چنین افرادی و نداشتن راه حلی برای زندگی آنها خود به تنهایی سوال بزرگی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم درباره اینکه گفته شده هزینههای سلامت با تولد نوزادان مادران کارتن خواب افزایش می یابد، گفت: این نشان دهنده آن است که ما راه رفع چنین معضلاتی را بلد نیستیم در حالی که باید بتوانیم آن را رفع کنیم.
پزشکیان افزود: زمانی که مسئولیت وزارت بهداشت را بر عهده داشتم جلساتی با قوه قضاییه و بهزیستی برگزار شد جتی در مجمع تشخیص مصحلت نظام نیز نشست هایی را درباره معتادان و مشکلاتشان برگزار کردیم که در نهایت این بررسی ها تبدیل به لایحه ای تقدیم مجلس شد اما این اقدام با اتمام کار دولت وقت روبرو شد و دیگر کسی هم آن لایحه را پیگیری نکرد.
وی افزود: ما به دنبال آن بودیم تا معتادانی که به جهت مصرف مواد مجبور به کارهای خلافی بودند را ساماندهی کرده و تا حدی خودمان مواد را تهیه کرده و در دسترس آنها قرار دهیم و به مرور آنها را به سمت ترک اعتیاد سوق دهیم زیرا اگر خدمات به آنها بدهیم می توانیم آنها را مدیریت کرده اما اگر رهایشان کنیم این افراد برای تهیه مواد مجبور به هر کاری می شوند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: به نظر می رسد چنین برنامه ریزی را می توان در حال حاضر نیز دنبال کرد و هیچ راهی جز این نداریم زیرا تا زمانی که عرضه وجود دارد نمی توانیم از تقاضا جلوگیری کنیم و تا زمانی که این تقاضا به زندگی افراد وابسته است ممکن است فرد به هرکاری دست بزند که این ناهنجاریها به جهت نیاز معتادان اتفاق می افتد و ما نیز باید این نیازها را برطرف کنیم.
خضری: زنان معتاد 10 درصد کارتن خواب ها را تشکیل میدهند/ عقیمسازی راهکار ساماندهی کارتن خوابی نیست
رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی با تاکید بر ضرورت جمع آوری زنان کارتن خواب از سطح شهرها، افزود: واقعیت آن است که 10 درصد کارتن خوابها را زنان تشکیل میدهند که رقم بسیار بالایی است بدان معنا که از حدود 10 هزار نفر کارتنخواب، هزار نفر از آنها به زنان اختصاص دارد.
نماینده مردم سردشت وپیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از طرح موضوع عقیم سازی، ادامه داد: باید برنامه ریزی را به سمتی برد تا از کارتن خوابی جلوگیری شود نه اینکه هربار با مطرح کردن موضوعاتی همچون عقیم سازی در پی پاک کردن صورت مساله باشیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: عقیم سازی اقدام خلافی است و طبق قانون اساسی هر فردی با رضایت خود اختیاراتی دارد و به زور نمی توان افراد را عقیم و به جای اشخاص درباره حقوق آنها تصمیم گیری کرد.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری بارها بر مسایل فرهنگی و اجتماعی تاکید کردند که باید این موضوع جزو اولویت های دولت و مجلس قرار گیرد؛ متاسفانه با وجود این تاکیدات اما هر سال به جمعیت آسیبهای اجتماعی و معتادان اضافه می شود.
خضری تاکید کرد: بدون شک زنان کارتن خواب نمیتوانند فرزندان سالمی را از لحاظ جسمی و روحی به دنیا آورند که لازم است نهادهایی همچون بهزیستی و وزارت کشور که مستقیما در این زمینه مسئولیت دارند با توان بیشتری در زمینه حمایت از این افراد فعالیت داشته باشند.
نماینده مردم سردشت وپیرانشهر در مجلس دهم، ادامه داد: از سویی دیگر سازمان های مردم نهاد نیز ظرفیت بسیار بالایی دارند که می توان از این ظرفیت در جمع آوری کارتن خواب ها استفاده کرد، امروزه کشورمان جزو 25 کشوری است که در درگیر معضلات مواد مخدر است و لذا می طلبد در این حوزه، مدیریتی یکپارچه داشته باشیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: ساماندهی کارتن خواب ها اقدامی بسیار پسندیده است که در صورت بازپروری معتادان می توان افراد سالمی را تحویل جامعه داد و کنترل هزینه را نیز در حوزه سلامت شاهد بود.
صفاریان: روند رو به رشد زنان کارتن خواب/ عقیم سازی زنان معتاد و کارتن خواب امکان پذیر نیست
مریم صفاریان پژوهشگر حوزه های اجتماعی ،تربیتی و خانواده با یادآوری روند رو به رشد زنان کارتن خواب که گرفتار دام اعتیاد و بیماریهای پرخطر شده اند، افزود: پدیده اعتیاد و وابستگی به مصرف انواع مواد به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و فرهنگی شناخته شده است که افزایش طلاق، بزهکاری، بیکاری و بیماریهای پرخطر را به دنبال دارد.
وی با یادآوری روند روبه رشد زنان کارتن خوابی گفت: این پدیده شوم در کلان شهرها به واسطه شرایط خاص مثل افزایش مهاجرتهای بیرویه وگسترش حاشیه نشینی و فقدان بیمه سلامت وفراوانی انواع مواد مخدر وارزان بودن آن دامی برای تعدادی از زنان و مردان کشورمان شده است .
صفاریان تاکید کرد: برای رفع معضل کارتن خوابی زنان راهکارهای متفاوتی پیشنهاد شده که عقیم سازی یکی از آنها است درحالی که به علت های مختلف عقیم سازی زنان معتاد وکارتن خواب امکان پذیر نیست چرا که از نظر شرعی، اخلاقی وکرامت انسانی مجاز به چنین اقدامی نیستیم و این پیشنهاد راه حل اساسی ومؤثر وبازدارنده از آسیب نیست.
وی گفت: در کنفرانس جهانی جمعیت وتوسعه (حقوق باروری ) بهداشت باروری جزو حقوق بشر معرفی شده وحق دسترسی به خدمات بهداشتی وگذراندن دوران بارداری ایمن بخشی از حقوق زنان درعرصه بین الملل مقرر شده است.
این پژوهشگرحوزه های اجتماعی ،تربیتی و خانواده تاکید کرد: لازم است ستادی با کارگروههای تخصصی با دستگاههای متولی و همکاری سازمانهای مردم نهاد و مجمع خیرین سلامت کشور تشکیل و بانظارت مجلس شورای اسلامی شاهد کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم بود.
نمایندگان مردم در خانه ملت کارتن خوابی زنان را بزرگترین چالش امروز آسیبهای اجتماعی می دانند و بر این باور هستند که راهکارهای مقطعی و غیرکارشناسی هیچ گاه پاسخ گوی رفع این معضل نبوده است.
نظر شما