سلامت نیوز: معاونت درمان وزارت بهداشت بعد از یک سال و مرگ شهروندان و بروز عوارض پوستی ناشی از دستگاه سلاریوم، پیرو در خواست های واصله از سوی رئیس سازمان غذا و دارو و مدیراداره نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی ممنوعیت استفاده از این دستگاه را اعلام و به معاونت ها و دانشگده های علوم پزشکی ابلاغ کرد. آیا نام این وزارتخانه را می توان بهداشت و درمان نامید؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از موج ، سال ۸۹ بود که روزنامه ایران خبر مرگ نو عروس در شب حنابندان را منتشر کرد. نوعروس جوانی که برای برنزه کردن پوستش در شب حنابندان، خود را به دستگاه «سولاریوم» سپرد و قربانی اشعههای مرگبار شد.
تحقیقات نشان دهنده آن است که برنزه کردن پوست و استفاده از دستگاهها و سالنهای سولاریوم در درازمدت عوارض و مشکلات جدی پوستی را به دنبال دارد که با توجه به گرایشهایی که امروزه برای برنزه کردن پوست ایجاد شده است، زنگ خطری برای ابتلا به سرطانهای پوست محسوب میشود. خطرات استفاده از سولاریوم بهحدی سلامت نسل جوان را تهدید کرده که در کشورهای پیشرفته قوانین و مقررات سخت و محدودکنندهای برای سازندگان و برپاکنندگان مراکز سولاریوم و استفادهکنندگان از آن تصویب شده است.
تابستان سال گذشته بود که رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو نسبت دستگاه سولاریوم واکنش داد و گفت: این دستگاه بدون مجوز و به صورت قاچاق وارد میشوند که برخورد با ورود این دستگاهها از کنترل ما خارج شده است و وزارت بهداشت نمیتواند با هر رفتار پرخطری برخورد کند، ما اعلام کردهایم استفاده از سولاریوم باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست میشود اما ما نمیتوانیم جلوی کسی را که میخواهد به خودش آسیب بزند را بگیریم.
همچنین در مورد سرطان زا بودن این دستگاه و استفاده آن برخی سالنهای ورزشی و زیبایی هشدار داد و طی نامه ای این موضوع را به معاونت های غذا و دارو دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور ابلاغ کرد. به طوری که در بخشی از این نامه آماده بود دستگاه سولاریوم فاقد هر گونه مجوز جهت تولید، ورود و ترخیص از این سازمان بوده و تامین و نگهداشت عرضه، مصرف و کاربرد این اقلام با توجه به مفاد تبصره ۲ ماده ۳ قانون مربوط به مقرارات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی جرم و قابل پیگیری است.
سه ماه از ابلاغ بخشنامه دیناروند گذشت و سیدحسن صفوی مدیر کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی طی نامه ای به میر دهقان مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت واردات دستگاه سولاریوم را ممنوع اعلام کرد و گفت تاکنون مجوزی جهت این دستگاه توسط این اداره کل صادر نشده است.
تقریبا یکسال گذشت و معاونت درمان وزارت بهداشت به اتوماسیون های اداری خود مراجعه کرد و این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و طی نامه ای ممنوعیت استفاده از دستگاه سولاریم را به معاون محترم درمان دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ابلاغ کرد.
در متن این نامه آمده است با احترام، پیرو در خواست های واصله مبنی بر استفاده از دستگاه سولاریوم از سوی متقاضیان، نامه شماره ۶۵۵/۸۳۵۱۶ مورخ ۹۴/۶/۱۴ معاون محترم وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو و نامه شماره ۶۴۴/۴۶۴۵۱ در مورخ ۹۴/۹/۳ مدیر کل محترم اداره نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی مبنی بر ممنوعیت استفاده از دستگاه سولاریوم جهت استحضار و هرگونه مقتضی ارسال می گردد.
اما سوال این است که چرا مهمترین و تنها نهاد رسمی تائید تجهیزات پزشکی پس از خواب یکساله یادش می افتد که جان شهروندان مهم است؟ آیا میتوان نام این وزارتخانه را وزارت مرگ نامید؟ یا همان وزارت بهداشت درست است؟!
نظر شما