سلامت نیوز: وزیر بهداشت از وعده رئیس سازمان غذا و دارو درباره تعیین تکلیف آبلیموهای موجود در بازار ابراز بیاطلاعی کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، سیدحسن قاضیزاده هاشمی گفت در نخستین فرصت با دكتر دیناروند تماس میگیرم و این وعده را پیگیری میكنم.
رئیس سازمان غذا و دارو 16مهرماه سالجاری وعده داده بود كه ظرف یكماه آینده تكلیف آبلیموهای تقلبی را روشن كند. رسول دیناروند گفته بود كه سازمان تحت مدیریتش بهدنبال تعریف 2نوع استاندارد است یكی برای آبلیموهای طبیعی و دیگری برای آبلیموهای كنسانتره و ساختگی تا مردم بتوانند آبلیموی طبیعی را از انواع ساختگی تشخیص دهند. وعده تعیینتكلیف آبلیموها در پی آن مطرح شد كه وزیر بهداشت به سازمان غذا و دارو ماموریت داد آبهای معدنی موجود در بازار را بررسی كند. سازمان مذكور پس از بررسی حدود 300برند آب معدنی، محصولات تولیدی 13شركت آب معدنی را غیربهداشتی دانست و به آنها تذكر داد تا خط تولید خود را اصلاح كنند. پس از آن بود كه دیناروند وعده یكماهه برای ساماندهی آبلیموها را مطرح كرد. اما با گذشت نزدیك به 4ماه از سررسید وعده رئیس سازمان غذا و دارو هنوز خبری از تعیین تكلیف آبلیموها نیست.
بهروز جنت، معاون سازمان غذا و دارو میگوید تعیینتكلیف قطعی آبلیموها امكانپذیر نیست چرا كه نظارت این سازمان بر تولیدكنندگان مستمر است. به گفته جنت دستگاههای نظارتی مدام در حال جنگ با كسانی هستند كه میخواهند از نظارت فرار كنند. وی برخی استانداردهای اجباری موجود در صنایع غذایی را نادرست میداند و میگوید مراجع نظارتی وظیفه دارند باید و نبایدهای بهداشتی را به صنایع غذایی تكلیف كنند و بقیه را به آنها بسپارند.
سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد بر سر نظارت بر محصولات غذایی اختلاف دارند. هریك از این دو سازمان خود را متولی نظارت بر مواد غذایی میدانند. نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد میگوید كه سازمان تحت امرش استانداردهای سختگیرانهای را برای آبلیمو اعمال میكند و 4بار این استانداردها را تغییر داده و هربار سختگیری بیشتر اعمال كرده است. رئیس سازمان غذا و دارو از آن سو معتقد است نشان استاندارد علامت سلامت دائمی نیست و وزارت بهداشت باید بهطور مستمر بر تولید مواد غذایی نظارت كند.
معاون سازمان غذا و دارو سخن كسانی كه میگویند آبلیموهای موجود در بازار آبلیمو نیستند و از مواد شیمیایی ساخته شدهاند را نادرست میداند. وی میگوید افراد غیرمسئول نباید در این مورد اظهارنظر كنند.
پیش از این محمد میررضوی دبیر سندیكای صنایع كنسرو، ٩٩درصد آبلیموهای موجود در بازار را تقلبی دانسته بود. او گفته بود با ۴ لیتر اسید سولفور و گوگرد و بدون استفاده از لیمو میتوان ١٠ تن آبلیموی تقلبی تهیه كرد. مرتضی خدایی رئیس شعبهویژه اداره كل تعزیرات حكومتی تهران نیز گفته بود طبق آمارها و پروندههایی كه تشكیل شده است قریب به اتفاق شركتهای معروف بدون استفاده از لیمو كالای خود را عرضه میكنند و آزمایشها نشان داده كه آبلیموی آنها از مواد شیمیایی تشكیل شده است.
حال اگر به گفته معاون سازمان غذا و دارو تعیین تكلیف آبلیموها در زمان مشخص امكانپذیر نیست چرا رئیس سازمان غذا و دارو چنین وعدهای را به مردم داده است؟ درپی قول وزیر بهداشت برای پیگیری تعیین تكلیف آبلیموها، هنوز از سوی مسئولان این وزارتخانه پاسخی در این زمینه دریافت نشده است.
نظرسنجی انتشار روزشمار
صفحه سلامت روزنامه همشهری پس از سررسید وعده رئیس سازمان غذا و دارو درباره تعیینتكلیف آبلیموهای تقلبی، اقدام به انتشار روزشماری در بالای همین صفحه نمود و پس از آن از مردم در مورد انتشار این روزشمار، نظرسنجی كرد. 96درصد از شركتكنندگان در این نظرسنجی با انتشار روزشمار موافق بودند.
تقلب در همهجای دنیا وجود دارد
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو: از ماموریتهای اصلی سازمان غذا و دارو، اطمینان دادن به مردم از صحت و سلامت فرآوردههای غذایی است. یكی از معضلات امروز ما تقلب در فرآوردههای غذایی و دارویی است. علم پیشرفت كرده است و همانطور كه تولید از آن بهرهمند میشود، به همان اندازه نیز كسانی كه اهل تقلب هستند، از آن استفاده میكنند. این معضل در همهجای دنیا وجود دارد. كسانی هستند كه هنرشان در این است كه قیمتها را كاهش دهند تا تولیدكننده سود بیشتری ببرد. این كار معمولا با تقلب همراه است. شناسایی این تقلبها خیلی راحت نیست، گاهی دستگاههای ناظر از متقلبان عقب میافتند.
وزیر بهداشت از وعده رئیس سازمان غذا و دارو درباره تعیین تکلیف آبلیموهای موجود در بازار ابراز بیاطلاعی کرد.

نظر شما