تولید‌کنندگان برنج تراریخته در کشور می‌گویند سال‌ها آزمایش روی این محصولات انجام داده‌اند، اما هر وقت که درخواست می‌کنیم اسناد این آزمایش را ارائه کنند، ادعا می‌کنند اسناد محرمانه است و قابل ارائه نیست. به این ترتیب سندی برای سلامت محصولات تراریخته وجود ندارد‌.

محصولات تراریخته را چه سازمانی آزمایش می کند؟

سلامت نیوز:تولید‌کنندگان برنج تراریخته در کشور می‌گویند سال‌ها آزمایش روی این محصولات انجام داده‌اند، اما هر وقت که درخواست می‌کنیم اسناد این آزمایش را ارائه کنند، ادعا می‌کنند اسناد محرمانه است و قابل ارائه نیست. به این ترتیب سندی برای سلامت محصولات تراریخته وجود ندارد‌.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از صدای اقتصاد، محصولات تراریخته سرطان‌زاست یا موجب افزایش امنیت غذایی می شود؟ محصولات تراریخته همیشه محل بحث و دعوای مسئولان و کارشناسان مختلف است. در حالی که عده ای آن را مفید می دانند و می گویند برای امنیت غذایی مفید است، گروهی دیگر محصولات تراریخته را سرطان‌زا می دانند.

البته اسکندر زند، معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش جهاد کشاورزی گفت: تولید محصولات تراریخته در کشور نیازمند کسب مجوز از کمیته صدور مجوز محصولات تراریخته وزارت جهاد کشاورزی بوده و تاکنون هیچ مجوزی برای تولید و رهاسازی محصولات تراریخته در کشور صادر نشده است.

او همچنین در پاسخ خبرگزاری فارس ادامه داد: قانون تکلیف تولید محصولات تراریخته را روشن کرده است، به‌طوری‌ هر فردی که بر روی تولید محصولات تراریخته آزمایش کند، مجاز است و آزمایش برای تولید محصولات تراریخته نیاز به مجوز ندارد. اما تولید، انبوه‌سازی و کشت محصولات تراریخته نیازمند مجوز است. براساس صحبت های زند، اخیراً بر اساس قانون کمیته‌ای در وزارت جهاد کشاورزی با عنوان کمیته تراریخته تشکیل شده است تا برای محصولاتی که ادعای تراریختگی دارند، مجوز صادر شود.

او ادامه داد: اولین جلسه این کمیته روز گذشته تشکیل شد و بنده به‌عنوان رئیس این کمیته می‌گویم تا به حال هیچ مجوزی در خصوص هیچ محصول تراریخته‌ای برای کشت در کشور صادر نشده است و بنابراین وزارت جهاد کشاورزی هیچ رقم تراریخته‌ای در عرصه‌ها مجوز کشت نگرفته و هیچ محصول تراریخته‌ای با مجوز وزارت جهاد کشاورزی کشت نمی‌شود.

به گفته زند، آنچه که به‌عنوان غذا و یا خوراک تراریخته وارد می‌شود، مسئولیتش برعهده وزارت بهداشت است و وزارت جهاد کشاورزی در این مورد مسئولیتی بر عهده ندارد.

با این حال، بعضی کارشناسان آنقدر هم نظر مثبتی نسبت به محصولات تراریخته ندارند. به این ترتیب هرچقدر وزارت جهادکشاورزی از این محصولات و واردات آنها طرفداری می کند، انجمن ها و تشکل هایی مثل ارگانیک مخالف این ماجرا هستند و با استناد به کشورهایی مثل آمریکا و کانادا که استفاده از این محصولات را سرطان زا اعلام کرده اند، مخالف محصولات تراریخته هستند. حتی آندره لویی رئیس فدراسیون جهانی جنبش کشاورزی ارگانیک (آیفوم) با تاکید برخطرات محصولات تراریخته کشاورزی بر روی مصرف‌کننده و محیط زیست گفته: مدارک اثبات شده‌ زیادی برای آلوده دانستن این محصولات وجود دارد. همچنین توسعه کشت محصولات تراریخته (دست کاری ژنتیکی شده) محصولات ارگانیک را نیز در زمان گرده افشانی آلوده می‌کنند.

از طرف دیگر، پرفسور کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در گفتگو با فارس اعلام کرده است: تولید‌کنندگان برنج تراریخته در کشور می‌گویند سال‌ها آزمایش روی این محصولات انجام داده‌اند، اما هر وقت که درخواست می‌کنیم اسناد این آزمایش را ارائه کنند، ادعا می‌کنند اسناد محرمانه است و قابل ارائه نیست. به این ترتیب سندی برای سلامت محصولات تراریخته وجود ندارد‌.

براساس صحبت های کرمی، یک عده صد درصد موافق توسعه کشت و تولید محصولات تراریخته کشاورزی و دامی هستند و آن را مانند محصولات عادی می‌دانند و حتی بهتر از محصولات ارگانیک می‌دانند و معتقدند نه تنها ضرری ندارد بلکه مفید‌تر از محصولات فعلی است و مشکلات کمبود مواد غذایی و سموم کشاورزی را حذف می کند.

گروه دوم صد‌درصد با این محصولات مخالف هستند و آنها را غیر طبیعی و مضر برای سلامت انسان، محیط زیست و آینده بشر می دانند و بیماری‌زا، سرطان‌زا و تهدید بیوتروریستی و سلاحی برای بیمار کردن و نابودی مردم. این گروه حتی مخالف دستکاری ژنتیکی و مهندسی ژنتیک برای هر کاری و آن را نوعی مداخله در طبیعت و خلقت می‌دانند.

گروه سوم دانشمندانی هستند که با دانش و فناوری بیوتکنولوژی، مهندسی ژنتیک و تراریخته نه تنها مخالف نیستند، بلکه آن را دانشی سودمند و مفید می‌دانند که دستاورد‌های بزرگی در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان و صنعت و غیره داشته و دارد و معتقدند این علوم و فناوری‌ها ابزاری هستند در دست بشر مانند همه علوم که اگر درست و اخلاقی و با رعایت اصول علمی و اخلاقی و ایمنی و قوانین استفاده شوند و البته جنبه‌های خطرات محصولات آن به درستی بررسی شوند نه تنها مضر نیستند که سبب توسعه سلامت و بهبود زندگی بشر خواهند شد. این‌ها معتقدند همه این علوم مانند فیزیک و شیمی و زیست کاربرد دوگانه دارند و مانند یک شمشیر دو لبه هستند که اگر درست استفاده شوند و اخلاقی به نفع بشر و اگر بد استفاده شوند، می شود بمب اتم و سلاح شیمیایی و میکروبی و اگر درست استفاده شوند می شود دارو و درمان و واکسن و هزاران حصول مفید. نکته  دقیقا اینجاست یعنی استفاده علمی، بررسی شده، کارشناسی شده و با ارزیابی خطر قبل از تولید.

کرمی ادامه داد: ما جزء این گروه هستیم که نه مخالف تراریخته هستیم بلکه در دوره های دکترا به دانشجویان انواع تراریختگی و کاربردهای مفید ان را تدریس می کنیم و بنده ده‌ها طرح تحقیقاتی و محصول البته در حوزه پزشکی دارم که علاقمندا‌ن می توانند در سایت بنده مشاهده کنند. پس ما مخالف علم و فناوری تراریخته نیستیم بلکه منتقد آن هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha