ته‌دیگ‌های تاریخ مصرف گذشته!

سلامت نیوز: در چند سال اخیر یکی از بحث‌های جنجالی که به سرعت هم بین مردم دهان به دهان می‌شود، موضوعات مربوط به مشکلات موجود در عدم سلامت محصولات غذایی است که هر از گاهی باعث شوک‌های عمومی می‌شود. از آن‌جا که بخش قابل توجهی از واقعیت در این موارد در لایه‌های شایعه‌سازی و جنجال‌بازی‌های رسانه‌ای گم می‌شود، موجی از هراس مردمی را به دنبال دارد. درست از همین‌جاست که جنگ مخالفان و موافقان آغاز می‌شود و بازهم مردم در هیاهوی همین تایید و رد شدن‌های پی‌درپی، از اصل ماجرا و آن‌چه حق طبیعی آن‌ها در دانستن واقعیت است، محروم می‌شوند تا این‌که موضوع به‌کل به دست فراموشی سپرده شود.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه سایه در ادامه می نویسد: به تازگی، دبیر انجمن برنج ایران گفت: انجمن برنج از نمایندگان مجلس درخواست می‌کند حالا که با انتشار اخباری مبنی‌بر وجود برنج آلوده در انبارهای دولتی مردم را نگران کرده‌اند، تکلیف را هرچه سریع‌تر روشن کنند، چون برخی از نمایندگان عادت دارند بعد از این‌که بحثی را پیش کشیده و افکار عمومی را جریحه‌دار کردند، پای خود را از مساله بیرون بکشند بدون این‌که اقدام خاصی درخصوص روشن‌سازی مساله‌ی مطرح شده انجام دهند.

جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج ایران درخصوص بحث توزیع برنج‌های آلوده که در هفته‌های اخیر در رسانه‌ها منتشر شده است، بیان داشت: بحث توزیع برنج‌های آلوده بحث جدیدی نیست، در سال ٩٢ نیز این مساله در رابطه با برنج‌های ایرانی مطرح شد که با پیگیری‌های به عمل آمده مشخص شد ادعای آلوده بودن برنج‌های ایرانی با برندهای معروف کذب است و مشخص شد که بسته‌های برنج ایرانی حاوی برنج‌های خارجی بوده است. این در حالی است که چندی پیش، مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی گفت: برنج آلوده در كشور وجود خارجی ندارد و شایعات توزیع آن كذب محض است.

وی با اشاره به شایعاتی که درباره‌ی توزیع برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته در برخی رسانه‌ها انتشار یافته، گفته بود: این شایعات بی‌اساس و كذب محض است و انتشار آن نیز یك بداخلاقی سیاسی و رسانه‌ای است.

علی قنبری با تاكید بر این‌كه هرگونه كالای اساسی و از جمله برنج، تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت قرار دارد، گفته بود: كالاهای خریداری شده از خارج، قبل از ورود به داخل كشور حتما تاییدیه‌ی سلامت و بهداشت را از سازمان غذا و دارو دریافت می‌کند و در صورت تایید، امكان ورود و توزیع در داخل كشور را پیدا خواهد كرد. مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران تاكید كرده بود: این شركت حفظ سلامت و بهداشت جامعه را از ضروریات و اولویت‌های اقدامات خود می‌داند و تا زمانی که كالایی از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید وزارت بهداشت نباشد، در كشور توزیع نخواهد كرد.

قنبری حتی با اشاره به در پیش بودن دو انتخابات مهم در كشور، پرداختن و انتشار وسیع رسانه‌ای این شایعات را در جهت بهره‌برداری سیاسی و تخریب اقدامات سازنده‌ی دولت تدبیر و امید اعلام كرده بود. معاون وزیر جهاد كشاورزی تصریح كرد: تاكنون هیچ‌گونه برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته‌ای در كشور وجود خارجی نداشته و توزیع نشده است و نخواهد شد، بنابراین خبر توقف توزیع برنج آلوده نیز عاری از واقعیت است، زیرا وقتی که برنج آلوده‌ای وجود نداشته و توزیع نشده است، خبر توقف توزیع آن بی‌معنا و سیاسی است.

از سویی، محمد هاشمی مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرده برنج‌هایی که توسط شرکت بازرگانی دولتی یا شرکت‌های دیگر وارد کشور می‌شوند، قبل از حصول اطمینان از سلامت‌شان اجازه‌ی ورود به بازار نخواهند یافت و اگر در صحت و سقم محصولی که با مجوزهای قانونی وارد کشور شده کوچک‌ترین تشکیکی حاصل شود، سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای ناظر بر ایمنی غذا از صدور مجوز برای آن‌ها خودداری کرده و آن‌ها را به کشور مبدأ مرجوع می‌کند.

البته ماجرا به همین‌جا ختم نشد و کار حتی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد، به گونه‌ای که برخی نمایندگان مانند عبدالرضا مصری، سخنگوی هیات‌رییسه‌ی مجلس در این‌باره هشدار داد و اعلام کرد صدها هزار تن برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته در یکی از انبارهای غرب کشور وجود دارد که برخی می‌خواهند با تعویق بسته‌بندی این برنج‌ها آن‌ها را به تهران آورده و به خورد مردم بدهند! یک روز بعد از این ادعا وی در گفت‌وگویی با یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرد: توزیع برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته به طور کامل متوقف شد! و ادامه داد: قصد من از اعلام این خبر، جنجال‌سازی نبود و به دنبال حل مساله و جلوگیری از جابه‌جایی برنج‌های آلوده و تاریخ مصرف گذشته‌ی موجود در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی بودم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha