سلامت نیوز: افزایش تصادفات و آمار مجروحان به دلیل كیفیت پایین خودروهای داخلی صدای وزیر بهداشت را هم درآورد. سیدحسن قاضیزادههاشمی با تأكید بر لزوم همكاری بینبخشی دستگاهها در بخش بهداشت گفت: تولید خودروی غیراستاندارد سبب افزایش تصادفات شده و دغدغهها را در حوزه بهداشت در كشور افزایش میدهد.
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جوان نوشت: افزایش تصادفات و آمار مجروحان به دلیل كیفیت پایین خودروهای داخلی صدای وزیر بهداشت را هم درآورد. سیدحسن قاضیزادههاشمی با تأكید بر لزوم همكاری بینبخشی دستگاهها در بخش بهداشت گفت: تولید خودروی غیراستاندارد سبب افزایش تصادفات شده و دغدغهها را در حوزه بهداشت در كشور افزایش میدهد. همچنین معاون درمان وزارت بهداشت از آغاز فعالیت اورژانس موتوری در شهرهای شلوغ خبر داد و گفت: این آمبولانسهای موتوری در شهرهای شلوغ به ویژه در پیك ترافیك فعالیت خدمترسانی به مردم را انجام میدهند.
وزیر بهداشت با اشاره به تولید خودروهای غیر استاندارد گفت: مگر میشود خودروی غیراستاندارد تولید كنیم و انتظار تصادفات جادهای نداشته باشیم. ما هر چقدر كه اورژانس را گسترش دهیم اما به وضعیت استاندارد جادهها توجه نكنیم نتیجهای به دست نمیآوریم. 35 سال است كه خودروی ملی میسازیم اما هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم، این در حالی است كه بر اساس آمار سازمان پزشكی قانونی طی سالهای 84 تا 92 در حوادت جادههای و تصادفات حدود 202 هزارنفر كشته شدهاند و در این مدت 2 میلیون و600 هزار نفر نیز مجروح شدهاند و همچنین در سال 93 نیز بر اساس آمارهای اعلامی حدود 17 هزار نفر در تصادفات جادهای كشته شدهاند كه در مجموع آمارها نشان میدهد كه در سال گذشته در مجموع 49 هزار و 866 تصادف فوتی و جرحی در بخش برونشهری رخ داده كه 304 هزار و 485 نفر در سر صحنه تصادفات مصدوم شدهاند. بر این اساس نگرانی از آمار بالای تعداد كشتهها و همچنین مجروحان نگرانی بجای وزیر بهداشت را در خصوص كیفیت پایین خودروهای داخلی تأیید میكند.
در حقیقت با آمار فعلی كشتهها و مجروحان علاو ه بر از دست رفتن سرمایههای انسانی، مردم و سیستم درمانی كشور به نوعی تبعات درمانی و اقتصادی این معضل یعنی سالانه حدود 300 هزار نفر را با توجه به هزینه بالای درمان بر دوش میكشد كه این هزینه با احتساب هزینهها از سبد خانوار و جیب مردم رقم بسیار بالایی را در برمیگیرد كه اگر بتوان با تمهیداتی این میزان كشته و مصدوم را كاهش داد میتوان به اقتصاد كشور و ارتقای سیستم درمان كشور كمك بسزایی كرد. بر این اساس همواره مسائل اورژانس و امدادی در كشور ما به دلیل بافت شهری و نبود ساختار مناسب امدادی و اورژانسی با مسائل و مشكلات متعددی روبهرو است تا آنجایی كه بسیاری از شهروندان از ارائه خدمات اورژانس و مسائل امدادرسانی در این بخش گلایهمند هستند. این در حالی است كه سكاندار وزارت بهداشت بر ساماندهی این بخش از درمان و ارائه خدمات سلامت تأكید كرده. اورژانس پیشبیمارستانی ویترین وزارت بهداشت به شمار میرود و اولین تماس مردم در زمان بروز حادثه با این اورژانس است. لذا اقدامات این اورژانس نگرش مردم به وزارت بهداشت را شكل میدهد و بخش عمده قضاوت مردم در دقایقی شكل میگیرد كه این نیروها بر بالین مردم حاضر شوند.
كمبود یكهزار پایگاه در اورژانس
در مراسم چهلمین سال تأسیس اورژانس پیشبیمارستانی، وزیر بهداشت از كمبود 9 هزار نیرو و یكهزار پایگاه در اورژانس كشور خبر داد و اظهار داشت: اورژانس 115 امروز آغاز چهلمین سال خود را داشته. شهدای زیادی در اورژانس در جهت ارائه خدمت به مردم تقدیم كشور شدند. این در حالی است كه كمتر به موضوع اورژانس توجه شده و از نظر تعداد نیرو و وضعیت معیشتی نیاز به انجام اقداماتی دارد.
سیدحسن قاضیزادههاشمی با اشاره به كمبود نیرو در اورژانس افزود: در 15 سال گذشته در اورژانس پیشبیمارستانی اقدامات خوبی انجام شده ولی با این وجود هزار پایگاه اورژانس كمبود داریم. وی با بیان اینكه حداقل30 آمبولانس هوایی و بالگرد لازم داریم و آمبولانسهای هوایی كه در حال حاضر در اختیار ما است از آن هوانیروز بوده و دید در شب ندارد، گفت: این بالگردها در هوای مهآلود نمیتواند پرواز كند و ما به بالگردهایی نیاز داریم كه علاوه بر دید در شب و پرواز در هوای مهآلود توانایی نشستن در مناطق صعبالعبور و دریا و كوهستان را داشته باشد.
سازمان اورژانس راهاندازی میشود
وزیر بهداشت با تأكید بر لزوم ایجاد سازمان اورژانس گفت: پیشنهاد تشكیل سازمان مستقل اورژانس كشور به سازمان مدیریت و برنامهریزی ارائه شده است و اگر شورای عالی اداری آن را تصویب كند، تشكیل آن به مصوبه مجلس نیازی ندارد.
وی با بیان اینكه مسئله تجهیزات، فضای فیزیكی و فناوری نیز باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: دسترسی به اورژانس نیز در كشور باید برای همه یكسان باشد كارهای خوبی در 10 سال گذشته انجام شده و در دست اقدام است و به نظرم راهاندازی طب اورژانس طی 15 سال گذشته نیز در تحول اورژانس كشور مؤثر بوده است. به گفته وزیر بهداشت مردم ممكن است بتوانند در زمینه آب، نان و غذا تحمل داشته باشند ولی در مصیبت و بیماریها طاقت آنها طاق میشود چراكه بسیاری برای اینكه سلامت خانوادههایشان را به دست آورند به زیر خط فقر میافتند. امیدواریم برنامهها در حوزه بهداشت و سلامت كشور ادامه یابد ولی كمك مجلس و دولت در این زمینه صورت دارد.
راهاندازی 44 پایگاه امداد هوایی
به دلیل شرایط اقلیمی و سرزمینی و پراكندگی روستاها و شهرهای و مسیرهای جادهای بسیاری از بیماران اورژانسی به دلیل دیر رسیدن تكنسینهای اورژانس و وسایل امداد و نجات دچار مرگ یا تشدید صدمات ناشی از سوانح میشوند. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت اورژانس پیشبیمارستانی در دو حوزه شرایط عادی و بحرانها فعالیت دارد و خدمات ارزشمند و رایگانی را به مردم ارائه میدهد. بر این اساس محمد حاجی آقاجانی در مراسم چهلمین سال تأسیس اورژانس پیش بیمارستانی از آغاز فعالیت اورژانس موتوری در شهرهای شلوغ خبر داد و گفت: این آمبولانسها موتوری در شهرهای شلوغ به ویژه در پیك ترافیك فعالیت خدمترسانی به مردم را انجام میدهند.
وی افزود: اورژانس هوایی با 14 پایگاه راهاندازی شد و در حال حاضر این تعداد به 18 مورد رسیده است و در تلاش هستیم این میزان را تا پایان سال به 21 و در آینده به 44 پایگاه هوایی برسانیم.
وی با اعلام اینكه امسال 60 درصد حوزه سرزمینی زیر پوشش اورژانس هوایی قرار میگیرد، گفت: نوسازی آمبولانس اورژانسی از اقدامات مورد تأكید وزارت بهداشت بوده و مورد توجه قرار دارد. وی افزود: 2 هزار آمبولانس در تیپ A,B و كمكدار و دارای مراقبتهای ویژه خریداری میشود كه در حال حاضر بخشی از این مسئله محقق شده است و تا پایان امسال و ابتدای سال آینده وضعیت آمبولانسی كشور ارتقای جدی مییابد.
نظر شما