سلامت نیوز:محققان و متخصصان معتقدند، اثر سرطانزای سیگار تا 15 سال پس از ترك آن در بدن افراد باقی میماند.
به گزارش سلامت نیوز بدنی كه سالها با سیگار كشیدنتان شكنجهاش كردهاید، نهتنها به چند ماه بلكه به چندین سال زمان برای ترمیم خود نیاز دارد. بررسیهایی كه نتیجه آن نشان میدهد، تا 15 سال دیگر هم نمیتوانید از كم شدن خطر ابتلای خود به سرطان مطمئن شوید.
20 دقیقه بدون سیگار
20 دقیقه پس از آخرین سیگار فشار خون و ضربات قلب به حالت عادی باز میگردند. نیكوتین موجود در سیگار اعصاب سمپاتیك را تحریك میكند. این اعصاب ضربان قلب و فشار خون را بالا میبرند و بدن را در حالت تحریك شده و آماده فرار قرار میدهند.
12 ساعت بدون سیگار
با توقف 12 ساعته كشیدن سیگار، منوكسید كربن خون كاهش پیدا میكند و به اندازه طبیعی میرسد. در مقابل اكسیژن خون بالا میرود. منوكسید كربن بخشی از دود سیگار است كه وارد گردش خون میشود و از جذب اكسیژن توسط سلولهای خونی جلوگیری میكند.
2 روز بدون سیگار
دو روز پس از آخرین سیگار، كارآیی حس چشایی و بویایی بهتر میشود. دود سیگار این دو حس را تحت تاثیر قرار میداد و نمیگذاشت سیگاریها از غذایی كه میخورند لذت زیادی ببرند.
3 روز بدون سیگار
سه روز پس از آخرین سیگار، ریهها آرامش پیدا میكنند و نفس كشیدن راحتتر میشود. در این زمان دیگر نیكوتین در بدن نیست درنتیجه نشانههای ترك سیگار شدید میشوند مثل سردرد، تهوع یا گرفتگی عضلات. بالا رفتن یكباره اشتها، افسردگی و ترس از نشانههای ترك سیگار هستند.
چند ماه بدون سیگار
چند ماه پس از آخرین سیگار گردش خون بهبود پیدا میكند، ظرفیت ششها برای جذب اكسیژن تا ۳۰ درصد بالاتر میرود و سرفههای خشك كمتر میشود. بررسیها نشان میدهند پرزهای درون ششها كه مولكولهای خارجی را جذب و دفع میكنند بعد از گذشت چند ماه دوباره رشد میكنند.
یك سال بدون سیگار
یك سال پس از ترك سیگار ضریب خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق تا ۵۰ درصد كاهش پیدا میكند.
10 سال بدون سیگار
10 سال بعد احتمال مرگ در اثر سرطان ریه در میان افرادی كه سابقه سیگار كشیدن داشتهاند 50 درصد كمتر از افراد سیگاری خواهد بود.
15 سال بدون سیگار
محققان و متخصصان معتقدند، اثر سرطانزای سیگار تا 15 سال پس از ترك آن در بدن افراد باقی میماند. البته برخی بررسیها میگویند پس از 15 سال ترک سیگار احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی به اندازه فردی است كه هرگز سیگار نكشیده است.
شاید ندانید که . . .
مرگ تعقیبتان میكند
درست است كه ترك سیگار خطر دچار شدن به بسیاری از بیماریها را كم میكند، اما از نظر پژوهشگران بدن فردی كه سابقه سیگار كشیدن دارد، در همه زمینهها مثل بدن غیرسیگاریها نمیشود. به گزارش خبرگزاری «دیپیای» آلمان، محققان میگویند بهطور متوسط افراد سیگاری 5.5 سال زودتر از كسانی كه هرگز سیگار نكشیدهاند، به دلیل بیماریهای قلبی- عروقی میمیرند و این احتمال برای افرادی كه سیگار را ترك كردهاند به 2.16 سال میرسد.
بخوابید و ترك كنید
استفاده از برچسبهای نیكوتین دیگر تنها راه ترك آسان سیگار نیست. به گزارش خبرگزاری رویترز، با استفاده از روشهای طب سوزنی و هیپنوتیزم میتوان مشكلات ناشی از ترك سیگار را كم و زمینه را برای ترك آسان آن فراهم كرد. از نظر محققان، این روشهای غیرتهاجمی، بهخاطر نداشتن عوارض جانبی میتوانند به اصلیترین راههای ترك سیگار تبدیل شوند.
پول بدهید، ترك میكنید
گروهی از محققان بر این باورند كه باج دادن به سیگاریها میتواند انگیزه آنها برای ترك را بیشتر كند. دیلی میل نوشته است، مشوقهای پولی بهتر از رفتار درمانی و برچسبهای نیكوتین به ترك سیگار كمك میكند. به گفته محققان، اگر برای سیگاریها پاداشی در نظر بگیرید و بگویید به ازای هر ماهی كه بدون سیگار زندگی میكنند، روی حساب پساندازشان پول میگذارید، شانس موفق شدنشان در این كار دشوار بالا میرود.
یك شبه ترك كنید
درحالیكه اغلب سیگاریها همیشه با برنامه دقیق و قابل پیشبینی شدهای میخواهند وابستگیشان به دود و نیكوتین را كنار بگذارند، محققان میگویند همیشه در نظر گرفتن برنامههایی كه همه جوانبشان بررسی شده و تلاش برای پیروی از جزئیات آنها نمیتواند به ترك موفق و دائمی سیگار منجر شود. به نوشته هلث دی، سیگاریهایی كه بهطور خودانگیخته و بدون برنامهریزی قبلی اقدام به ترك میكنند در مقایسه با كسانی كه با برنامهریزی قبلی سیگارشان را كنار میگذارند، شانس موفقیت بیشتری در ترك دارند.
سیگار الكترونیك نكشید
درحالیكه سازندگان سیگارهای الكترونیك میگویند كسانی كه خودشان توان ترك كردن سیگار را ندارند و دنبال یك ابزار كمكی برای ترك آن میگردند، میتوانند روی كمكشان حساب كنند، پژوهشگران ادعای دیگری را مطرح میكنند. هلث نوشته از نظر گروهی از محققان، مصرف سیگارهای الكترونیك 10 درصد شانس ترك را پایین میآورد و درحالیكه 49 درصد مصرفكنندگان این سیگارها موفق به ترك دود میشوند، 59 درصد از كسانی كه سراغ سیگارهای الكترونیك نرفتهاند از پس ترك اعتیاد خود بر میآیند.
منبع : مجله سیب سبز
پیشنهاد سردبیر
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
-
توانبخشی، همپای دارو برای کنترل پارکینسون
توانبخشی، نهتنها حرکات بیماران پارکینسون را بهبود میدهد، بلکه کمک میکند تا با دُز پایینتر دارو، نتیجه بهتری بگیرند. هرچه زودتر شروع شود، محدودیتهای حرکتی کمتر میشود و کیفیت زندگی بالاتر میرود.
-
جراحی لوزه؛ پایان بیخوابیهای کودکانه
پژوهشی تازه نشان میدهد برداشتن لوزه و آدنوئید میتواند خواب کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی خفیف را بهطور چشمگیری بهبود دهد. این جراحی ساده نه تنها خروپف و اختلال خواب را کاهش میدهد، بلکه مصرف دارو و مراجعه به پزشک را هم کمتر میکند.
-
نوشیدن چند فنجان قهوه در روز بیشازحد محسوب میشود؟
طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز برای بیشتر بزرگسالان که در وضعیت سلامتی قابل قبول قرار دارند، میتواند بیخطر باشد که تقریبا برابر با کافئین موجود در چهار فنجان کوچک قهوه است
-
گزیدگی گربه را جدی بگیرید
وزارت بهداشت آمار گزشهای سالانه افراد از سوی گربههای خانگی را ۲۵ تا ۳۰هزار نفر اعلام کرده است.
-
وقتی آهن کم میشود؛ خستگی از راه میرسد!
کمخونی فقر آهن، شایعترین نوع کمخونی در جهان است که اغلب با علائمی مانند خستگی، رنگپریدگی و تنگی نفس همراه است. این بیماری زمانی رخ میدهد که بدن به اندازه کافی آهن نداشته باشد تا گلبولهای قرمز سالم تولید کند. اما خبر خوب این است که با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، میتوان آن را کنترل و درمان کرد.
نظر شما