سلامت نیوز: رئیس انجمن پزشکان کودکان با توصیه به والدین برای قرار ندادن مواد شوینده به ویژه سفیدکنندهها در لیوان، سوختگی و سوراخ شدن مری را ناشی از خوردن این مواد عنوان کرد..
غلامرضا خاتمی در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه خوردن مواد شوینده و لولهبازکنها بین کودکان شایع است، اظهار داشت: برخی مواد شوینده مانند وایتکس به صورت تصادفی توسط کودکان خورده و موجب سوختگی مری و سوراخ شدن آن میشود.
وی افزود: مصرف این مواد میتواند مشکلات عدیدهای را برای کودک ایجاد کند که مهمترین آن تنگی مری است.
این فوق تخصص گوارش کودکان تصریح کرد: استفراغ، بیاشتهایی، دلدرد، آبریزش دهان و بیتابی جزو علائم کودکانی است که مواد شوینده مصرف کردهاند. در واقع دل درد و استفراغ جزو علائم اولیه است که در طی آن کودک به علت التهاب و سوختگی مری از غذا خوردن امتناع میکند هرچند ممکن است بتواند مواد آبکی را بخورد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کودکانی که میتوانند صحبت کنند پس از خوردن این مواد به والدین خود میگویند که مواد شوینده خورده اند اما کودکانی که هنوز به مرحله تکلم نرسیدهاند نمیتوانند این مسئله را ابراز کنند.
رئیس انجمن پزشکان کودکان خاطرنشان کرد: توصیه میشود والدین مواد شوینده به ویژه سفیدکنندهها را که ظاهری شبیه آب دارند از دسترس کودکان خارج کرده و از قرار دادن آنها در لیوان و ظروف غذا بپرهیزند. همچنین در صورت بلع این مواد باید کودک را به نزدیکترین مرکز درمانی برسانند تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما