سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶
کد خبر: 158674

فراوانی قند مصنوعی موجود در نوشابه بر عملکرد لوزالمعده و پانکراس اثر گذاشته و باعث پرکاری این اعضا می‌شوند.

سلامت نیوز: فراوانی قند مصنوعی موجود در نوشابه بر عملکرد لوزالمعده و پانکراس اثر گذاشته و باعث پرکاری این اعضا می‌شوند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، اگر شما  از آن دسته افرادی هستید  که همراه  ناهار و شام نوشابه می‌خورید این مقاله را یک بار بخوانید، زیرا با آشنا شدن با مضرات نوشابه‌های گازدار  در مورد مصرف بی‌رویه آنها در  رژیم غذایی روزانه خود تجدید نظر کرده  و با حذف نوشابه، سلامت از دست رفته  خود را بازیابید.
قند موجود در نوشابه بعد از ورود به بدن  مواد شیمیایی  مغز را تغییر داده و این  تغییر منجر به  سردرد، اضطراب و بی‌خوابی  می‌شود.  سلول‌های مغزی آسیب می‌بینند و مدت زیادی  طول می‌کشد تا این سلول‌های آسیب دیده ترمیم  شوند. متأسفانه  در صورت مصرف بی‌رویه نوشابه در رژیم‌غذایی سلول‌های مغزی ترمیم نخواهند شد، که این عارضه می‌تواند بدن را با مشکلات بی‌شماری مانند اختلال در مهارت‌های حرکتی  روبه‌رو کند.  تحقیقات  نشان داده با حذف نوشابه  از رژیم  غذایی روزانه  به مرور زمان  این اختلال از بین می‌رود و فرد براحتی می‌تواند از مهارت‌های حرکتی خود استفاده کند و حتی می‌تواند با میگرن و بی‌خوابی  و استرس هم  خداحافظی کند.
 از سوی دیگر قندهای مصنوعی  موجود در نوشابه  که  صدها بار شیرین تر از قند هستند  به جوانه‌های چشایی حمله کرده، حساسیت آنها را از بین می‌برند.  هر قدر نوشابه بیشتری  بنوشید علاقه شما برای مصرف نوشابه  بیشتر خواهد شد.  در حالی که با حذف نوشابه  به مرور جوانه‌های چشایی  روی زبان  حساسیت از دست رفته خود را به دست می‌آورند  و  تمایل شما  برای مصرف نوشابه کمتر از قبل می‌شود. به طوری‌که  شیرینی نوشابه در زمان حساسیت پرزهای چشایی  برای شما غیر قابل
تحمل می‌شود.
 سومین فایده ترک نوشابه کمک به کاهش وزن است.  اگر دقت کرده باشید طی روزهایی  که نوشابه می‌خورید تلاش شما برای کاهش وزن  تقریباً بی‌فایده است. چاقی  بی‌تردید  یکی از نشانه ‌های مصرف مداوم نوشابه است. وقتی  که مصرف نوشابه را کم می‌کنید و به مرور این عادت را کنار می‌گذارید  راحت تر از قبل لاغر می‌شوید و نیازی به تمرینات سخت ورزشی برای  کاهش وزن نیست. 
کاهش تراکم استخوان یکی دیگر از معایب مصرف  مداوم نوشابه است. نتیجه تحقیقات متخصصان حاکی از آن است که مصرف بی‌رویه نوشابه  تراکم  استخوانی بدن را تا 14 درصد  کم کرده و به افزایش شکنندگی استخوان‌ها منجر می‌شود.  مصرف نوشابه  برای زنان بسیار مضر است و پوکی استخوان زودرس  از عوارض این  نوشیدنی بسیار مضر است. بنابراین توصیه می‌شود  با کم  کردن مصرف نوشابه بافت استخوانی  خود را مستحکم کنید.
در خاتمه می‌توان گفت، فراوانی  قند  مصنوعی موجود در نوشابه بر عملکرد لوزالمعده و  پانکراس اثر گذاشته و باعث پرکاری این اعضا می‌شوند. پر کاری لوزالمعده و  پانکراس، تولید بیش از حد انسولین را در بدن به دنبال دارد و در نهایت  بدن در معرض ابتلا به  دیابت  قرار می‌گیرد.
خطرات دیابت نوع یک و نوع 2  بر همگان آشکار است. عوارض چشمی و نارسایی‌های کلیوی ناشی از دیابت به حدی خطرناک است که می‌تواند شیرینی نوشابه را در کام‌مان تلخ کند پس بهتر است با کاهش مصرف نوشابه پرکاری این اعضا  را به  حداقل برسانید  تا سطح  انسولین به  حد نرمال برسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha