سلامت نیوز: یک کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی گفت: همانطور که در رسانهها دیدهایم آبیاری برخی مزارع و زمینهای کشاورزی با آب فاضلاب صورت میگیرد؛ این روند غلط همچنان در کشور ادامه دارد و کمتر شاهد نظارت درست در این صنعت هستیم.
کاظم قوشچی، در گفتوگو با سینا، با بیان اینکه همانطور که در رسانهها دیدهایم آبیاری برخی مزارع و زمینهای کشاورزی با آب فاضلاب صورت میگیرد، ادامه داد: آب فاضلاب حاوی نیترات، میکروب و آفت کشها و فلزات سنگین است؛ این آلودگیها باعث بیماریهایی از قبیل اسهال و استفراغ، پوکی استخوان، کم خونی، نارسایی کلیوی و کبدی، انواع سرطانها، و مشکلات دیگر در افراد میشود.
وی افزود: این روند غلط همچنان در کشور ادامه دارد و کمتر شاهد نظارت درست در این صنعت هستیم که مشکلات و بیماریهای متعددی برای افراد ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: آب فاضلاب حاوی نیترات، میکروب و آفت کشها و فلزات سنگین است که این آلودگیها باعث بیماریهایی از قبیل اسهال و استفراغ، پوکی استخوان، کم خونی، نارسایی کلیوی و کبدی، انواع سرطانها، و مشکلات دیگر در افراد می شود و حجم بسیاری از بیماران بیمارستانها به خاطر مصرف همین آبهای مشکل دار و کودهای شیمیایی است.
این کارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ثابت شده که میوه گوجه فرنگی اگر با آب آلوده پرورش داده شود، ویروس آب فاضلاب به آن منتقل میشود و مصرف آن خطرناک است.
قوشچی، استفاده از آبهای فاضلاب را بیشتر در بخش سبزیجات دانست و افزود: سبزیجات از مهمترین گروه غذایی افراد به شمار میرود اما متاسفانه برخیها سبزیجات را با آب فاضلاب آبیاری میکنند که باید افراد توجه داشته باشند که میکروب این سبزیجات با حرارت و شست وشو هم از بین نمیروند و به طور یقین سلامت افراد را تهدید میکند.
این کارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی تصریح کرد: آبهای فاضلاب حاوی مواد نیتراته هستند که متاسفانه برخی کشاورزان به دلیل وجود چنین مادهای که در رشد میوه و سبزیجات تاثیر دارد از آن استفاده میکنند و نسبت به کود شیمیایی برایشان هزینهای هم در بر ندارد.
قوشچی، به نارسایی کبدی و شیوع آن در کشور اشاره کرد و گفت: مواد غذایی از طریق خون وارد کبد میشوند و چون موادی که مصرف میکنیم سالم و ارگانیک نیست به همین دلیل شاهد نارسایی کبد و مشکلات ناشی از آن در افراد هستیم.
وی ادامه داد: باید در این مبحث نظارت بیشتری از سوی ارگانهای مربوطه صورت بگیرد تا کشاورز به خود اجازه ندهد به راحتی از آب فاضلاب برای کشاورزی مزرعه خود استفاده کند، البته این موضوع نیازمند آموزش و فرهنگسازی است که اتفاق هم افتاده است و باید بیشتر به ترویج آن بپردازیم.
نظر شما