سلامت نیوز: استفاده از عینک آفتابی برای محافظت از چشمها ضروری است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، اشعه مضر ماورای بنفش نور خورشید میتواند از بین ابرها نیز عبور کند، بنابراین استفاده از عینک آفتابی برای روزهای ابری و آفتابی لازم است. حتی کودکان باید از عینک آفتابی استفاده کنند؛ برای محافظت چشمها در مقابل اشعه فرابنفش و نور خورشید، شناسایی و انتخاب عینک آفتابی مناسب نیازمند اطلاعات کافی در این زمینه است. بنابراین برای خرید عینک آفتابی به مکانهای فروش معتبر مراجعه کنید و قبل از آن با یک کارشناس بیناییسنجی در این باره مشورت کنید. هیچ زمان از دستفروشها و مغازههای نامعتبر عینک آفتابی نخرید. استفاده از عینک آفتابی مناسب در شرایطی که نور آفتاب شدید است، باعث بهتر شدن دید و پیشگیری از صدمه به عدسی و شبکیه چشم میشود.
دکتر محمد کریم اسماعیلی فوق تخصص قرنیه در گفتوگو با «ایران» میگوید: «استفاده از عینکهای آفتابی در ساعات اولیه صبح و عصرها به هنگام غروب خورشید در مقایسه با بقیه اوقات روز مهمتر و ضروریتر است، اما تمام افراد باید از چشم و پوست خود در مقابل امواج فرابنفش و نور خورشید محافظت کنند. میزان اشعه فرابنفش در ساعات میانی روز بین 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از مواقع دیگر بیشتر است و کسانی که در این ساعتها در فضای آزاد به سر میبرند نیاز بیشتری به عینک آفتابی دارند.»
به اعتقاد او مهمترین مشخصه عینک آفتابی جلوگیری از ورود اشعه فرا بنفش به داخل چشم است که این امر استفاده از عینک آفتابی را الزامی می کند. به گفته این فوق تخصص بسیاری از افراد تصور میکنند در ساعات اولیه صبح و همچنین عصرها که نور خورشید شدت کمتری دارد؛ به استفاده از عینک آفتابی نیازی نیست و بر این اساس ممکن است در این ساعات کمتر از عینک استفاده کنند، اما در روزهای ابری و در زمانهایی که نور آفتاب کمتر است نیز باید عینک آفتابی بزنیم، زیرا ابرها جاذب امواج فرابنفش نیستند؛ برای محافظت از چشمها میتوان از روشهایی مانند کلاه لبه دار، عینک آفتابی، عینک فتوکروم و لنز تماسی جاذب فرابنفش نیز استفاده کرد. شایان ذکر است، استفاده از عینکهای آفتابی کوچک موجب داخل شدن اشعه از اطراف و بالای چشم به داخل چشم میشود، بنابراین بهتر است افراد از عینکهایی استفاده کنند که اطراف چشم را به طور کامل بپوشانند.
دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه برای محافظت چشم در مقابل اشعه فرابنفش و نور خورشید، شناسایی و انتخاب عینک آفتابی مناسب نیازمند اطلاعات کافی در این زمینه است، اظهار میکند: «یک عینک آفتابی مناسب باید توانایی جذب پرتوهای مضر خورشید بویژه اشعه فرابنفش را داشته باشد، عینک آفتابی باید 95 درصد امواج فرابنفش نوع B و 60 درصد امواج فرابنفش نوعA را جذب کند که اکثر عینکهای آفتابی و حتی انواع بسیار ارزان این عینکها توانایی جذب این میزان را دارند. اشعه آفتاب میتواند موجب پیری زودرس پوست و برخی سرطانهای پوستی شود. پوست اطراف چشم به علت نازکتر بودن، بیشتر در معرض عوارض نور خورشید قرار دارد. عینکهای آفتابی استاندارد در چهار رنگ خاکستری، سبز، قهوهای، کهربایی و زرد صورتی تهیه میشوند و عینکهای آفتابی قرمز و آبی به هیچ عنوان استاندارد نیست بنابراین بهترین رنگ عینک آفتابی خاکستری است و بعد از آن رنگ قهوهای مناسب است اما رنگ آبی موجب بیشترین اختلال رنگ در چشم میشود و بدترین رنگ عینک آفتابی محسوب میشود.»
او در خاتمه با تأکید بر اینکه استفاده از عینکهای آفتابی و کرمهای ضد آفتاب بخصوص در کودکان ضروری است، میگوید: «چشم کودکان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر در معرض عوارض و آسیبهای ناشی از اشعه فرابنفش خورشید قرار دارد. در نورشدید، چشم احساس خستگی و کاهش دید رنگی میکند. درصورتی که چشمها بدون محافظ هر روز برای ساعات طولانی در نورآفتاب باشند احتمال ابتلا به آب مروارید بسیار افزایش مییابد.»
نظر شما