سلامت نیوز: یک کارشناس بهداشت محیط تاکید کرد: در مواقعی که لامپهای کم مصرف در داخل خانه میشکند، باید مراقب بود تا بدون هیچگونه اثر سوئی بقایای این لامپها جمعآوری و دفع شود.
هوشنگ طاهری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اولین ملاحظه بهداشتی کاربرد لامپهای کم مصرف، انتشار پرتوهای فرابنفش (UV) از این لامپها است، گفت: مقدار پرتوهای فرابنفش حاصل از این لامپها به قدری پایین است که نمیتواند خطری برای سلامت انسان داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه رعایت فاصله 30 سانتیمتر یا بیشتر از این لامپها توصیه میشود که در هر حال باید رعایت شود، گفت: دومین نکته بهداشتی مورد توجه در مورد لامپها و هر وسیله برقی دیگر اثر میدانهای الکتریکی و مغناطیسی است. این میدانها با حواس انسانی قابل درک نیست.
طاهری اضافه کرد: میدان الکتریکی زمانی که یک وسیله برقی را به برق متصل میکنیم تشکیل میشود؛ حتی اگر آن وسیله برقی خاموش باشد. در این حالت هرچه ولتاژ بالاتر باشد، میدان الکتریکی ایجاد شده نیز بیشتر است.
این کارشناس بهداشت محیط گفت: میدان مغناطیسی وقتی ایجاد میشود که جریان برق در سیستم یا وسیله برقی برقرار شود که با افزایش میزان جریان، میدان مغناطیسی نیز افزایش مییابد. بنابراین میدانهای الکتریکی و مغناطیسی بسته به شرایط ممکن است به تنهایی یا همزمان با یکدیگر وجود داشته باشند.
طاهری گفت: وقتی یک لامپ به برق متصل میشود، میدان الکتریکی شکل میگیرد. حتی اگر لامپ خاموش باشد، زمانی که روشن میشود با برقراری جریان یک میدان مغناطیسی نیز ایجاد میشود. بنابراین مانند همه وسایل برقی خانگی، لامپهای کم مصرف نیز دارای میدان الکتریکی و مغناطیسی هستند.
وی تاکید کرد: اندازهگیریهای انجام شده در فاصله 20 سانتیمتری از لامپهای کم مصرف مقادیر کمتر از استاندارد را نشان میدهد. بنابراین از دیدگاه میدانهای الکتریکی و مغناطیسی نیز نگرانی خاصی وجود ندارد و این برداشت، با دیدگاه متخصصان و سازمانهای بهداشتی معتبر دنیا مطابقت دارد.
این کارشناس بهداشت محیط یادآور شد: سومین موضوع که در زمینه کاربرد این لامپها باید مورد توجه قرار گیرد و رعایت آن توصیه میشود و مورد تاکید وزارت بهداشت است، نحوه اقدام در زمان پایان عمر یا شکستن این لامپها است که به دلیل وجود مقادیر اندک ماده خطرناک جیوه در این لامپها است.
طاهری افزود: تا زمانی که این لامپها نشکند این جیوه که مقدار آن به اندازه پوشش نوک یک قلم ذکر شده، هیچ خطری برای کاربران ندارد، بنابراین پس از پایان عمر این لامپها باید آن را داخل جعبه اولیه قرار داده و سپس داخل یک یا دو کیسه پلاستیکی مقاوم قرار داده شود و پس از بستن درب آن به مامور جمعآوری پسماند تحویل شود.
وی در پایان تاکید کرد: در مواقعی که لامپهای کم مصرف در داخل خانه میشکند، باید مراقب بود تا بدون هیچگونه اثر سوئی بقایای این لامپها جمعآوری و دفع شود.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما