سلامت نیوز: پژوهشها نشان دادهاند که رژیم غذایی حاوی کلسترول، تاثیر بسیار کمی روی سطح کلسترول خون بیشتر افراد دارد یا حتی بر آن بیتاثیر است و با افزایش خطر انسداد عروق قلبی در افرادی که سالم هستند، ارتباطی ندارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه سپید، در سالهای اخیر ما شاهد صعود تخممرغ بهعنوان یکی از ستارههای تغذیه بودهایم. سالها بود که این ماده غذایی به خاطر محتوای کلسترول بالایش شهرت نسبتا بدی یافته بود. تصورات سنتی این بود که رژیم غذایی حاوی کلسترول با افزایش خطر انسداد شریانهای قلبی و سکته در ارتباط است و مقدار مصرف این ماده را کمتر از 300 میلیگرم در روز توصیه کرده بودند که برابر کمتر از دو تخممرغ بود، اما یافتههای تازه چیزهای دیگری را نشان میدهند. این پژوهشها نشان دادهاند که رژیم غذایی حاوی کلسترول، تاثیر بسیار کمی روی سطح کلسترول خون بیشتر افراد دارد یا حتی بر آن بیتاثیر است و با افزایش خطر انسداد عروق قلبی در افرادی که سالم هستند، ارتباطی ندارد.
درواقع غذاهای حاوی این ماده، کلسترول HDL تولید میکند (کلسترول خوب)، باعث کاهش نسبت کلسترول LDL به کلسترول HDL میشود. مطالعهای مصرف روزانه دو تخممرغ در طول شش هفته را ارزیابی کرده که نشان داده سطح HDL بالاتر 10 درصد افراد خطر انسداد شریانهای قلبی و سکته و همچنین دیگر مشکلات سلامت را در آنها کاهش داده است.
از زمانی که تخممرغها حاوی آنتیاکسیدان، ویتامینها، پروتئینها، اسیدهای چرب امگا 3 و بسیاری دیگر مواد مغذی دیگر به بازار عرضهشدهاند، وضعیت بهتر هم شده است. درواقع، بسیاری از مواد مغذی که مصرف آنها به مردم توصیه میشود، در تخممرغ یافت میشود برای مثال ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، فولات و کلسیم.
همچنین معلوم شده است که تخممرغ در کاهش مقاومت به انسولین و به دنبال آن کاهش خطر دیابت کمک میکند. این ماده غذایی همچنین مقدار معینی از ویتامینها و پروتئینها را دارا است که برای سلامت مناسب هستند. نکته دیگر این است که یکی از تاثیرات جالبی که در مواد غذایی دیگر کمتر وجود دارد و در تخممرغ موجود است، مواد مغذی کولین، لوتئین و زآگزانتین است.
لوتئین و زآگزانتین رنگدانههایی (کاروتنوئید) با خاصیت آنتیاکسیدان هستند. واقعیت این است که از هزار نوع کاروتنوئیدی که در طبیعت یافت میشود، تنها دو نوع میتواند با مقدار زیاد در شبکیه چشم یافت شود که هردو آنها در تخممرغ و سبزیها وجود دارد که آنها لوتئین و زآگزانتین هستند. این مولکولها میتوانند سلولها را از انرژیهای زیانبار طولموج نور آبی محافظت کنند. بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که مصرف این دو ماده میتواند خطر ابتلا به بسیاری از امراض چشمی بهخصوص دژنراسیون ماکولا که وابسته به سن و همچنین آبمروارید را کاهش دهد.
کولین، ماده غذایی جالب دیگری است که در تخممرغ یافت میشود. این ماده کارکردهای پیچیده متعددی در بدن بهخصوص در مغز دارد جایی که به ترکیب انتقالدهندههای عصبی و استیل کولین (پیامرسان عصبی) نیاز است. کولین نیاز دارد که فسفولیپیدها که یکی از اجزای ضروری غشای سلولی است را بسازد. از سوی دیگر این ماده در نظم سوختوساز بدن و سمزدایی بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم درگیر است.
منبع: BrainCoder
نظر شما