سلامت نیوز : مسئول آموزش پژوهشگاه غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام اینکه سرعت شیوع دیابت در ایران جلوتر از برآوردهای سازمانهای بین المللی پیش رفته است، تاکید کرد: سالانه 300 هزار نفر به تعداد بیماران دیابتی کشور افزوده می شود و این مسئله نگران کننده است.دکتر ساسان شرقی در گفتگو با مهر اظهارداشت: بر اساس آنچه که سازمانهای بین المللی در مورد میزان شیوع دیابت در ایران پیش بینی کرده اند، می بایست در سال 2005 که شیوع دیابت در کشورمان 5 درصد بود، به 8 تا 9 درصد در سالهای 2035 تا 2030 برسد اما باید عنوان داشت که در حال حاضر به این وضعیت رسیده ایم و این خیلی امیدوار کننده نیست.
این فوق تخصص غدد با اعلام اینکه میزان شیوع دیابت در تهران فراتر از میانگین کشوری است، افزود: بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که در بین افراد 20 تا 65 ساله انجام شده است، 11 درصد تهرانیها دیابت دارند.
وی ادامه داد: مطالعات نشان می دهد که سالانه 300 هزار نفر در کشور به تعداد بیماران دیابتی افزوده می شود و این وضعیت در تهران 100 هزار نفر برآورد شده است.
شرقی با اعلام اینکه یک بیمار دیابتی طبق استانداردهای جهانی حداقل 3 بار در سال می بایست ویزیت و معاینه شود، گفت: آنچه مسلم است، اینکه جامعه پزشکی ما از عهده چنین کاری بر نمی آید و تنها راه پیشگیری از افزایش موارد ابتلا به دیابت، آموزش عمومی است.
این فوق تخصص غدد ادامه داد: متاسفانه آنچه را ما می بینیم و مشاهده می کنیم، این است که شلوغ ترین مکانهای ما مغازه های فست فود هستند و این به رغم توصیه ها و هشدارهایی است که جامعه پزشکی در مورد مصرف زیاد این قبیل غذاهای آماده عنوان می کند.
مسئول آموزش پژوهشگاه غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از شیوه زندگی مردم به خصوص در شهرهای بزرگ کشور، گفت: نبود فضاهای ورزشی و همچنین نبود فرهنگ ورزش، باعث شده تا سلامت مردم به خطر بیافتد.
وی با تاکید بر رابطه مستقیم بین چاقی و دیابت، تصریح کرد: اگر بتوانیم جلوی چاقی را بگیریم، جلوی دیابت را خواهیم گرفت.
شرقی با اعلام اینکه در حال حاضر بین 5 تا 20 درصد هزینه های بهداشتی در کشورها صرف درمان دیابت می شود، گفت: پیش بینی شده است این میزان تا سال 2030 به 40 درصد برسد.
وی بر ضرورت ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت افراد جامعه تاکید کرد و افزود: بیش از 90 درصد موارد ابتلا به دیابت مربوط به نوع 2 است که قبلا میزان شیوع آن زیر یک درصد که در حال حاضر به 10 تا 15 درصد رسیده است.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما