سلامت نیوز: گلبول های قرمز، سلول هایی هستند که وظیفه حمل و انتقال اکسیژن در خون را به عهده دارند. کم خونی شرایطی است که در آن گلبول های قرمز سالم (با هموگلوبین کافی و شکل طبیعی) به میزان کافی در بدن وجود ندارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،در این شرایط نمی توانند وظیفه حمل اکسیژن را به درستی انجام دهند و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول های بدن دچار اختلال می شود. کم خونی انواع مختلفی دارد: مثل کم خونی فقر آهن، کم خونی پرنی سیوز (ناشی از جذب ناکافی ویتامین B12)، کم خونی آپلاستیک، کم خونی ناشی از مصرف بعضی داروها، کم خونی به دنبال ابتلا به بعضی بیماری های خونریزی دهنده و.... کم خونی به خصوص در سنین نوجوانی میان دختران ایرانی شایع است و مشکلات زیادی از جمله کاهش توان فکری و جسمی و اختلال در یادگیری را در این گروه سنی ایجاد می کند. به همین دلیل خوب است که در مورد علایم کم خونی و نحوه درمان و پیشگیری آن مطالبی را به اطلاع شما برسانیم:
علایم: کم خونی می تواند علامت های مختلفی داشته باشد که حتی ممکن است با علایم سایر بیماری ها اشتباه شود. گرچه تشخیص قطعی کم خونی در نهایت با آزمایش خون امکان پذیر است ولی وجود علایمی که در ادامه ذکر می شود، می تواند شما را به وجود کم خونی مشکوک کند تا با مراجعه به پزشک از سلامت خود مطمئن شوید:
1- رنگ پریدگی پوست: البته ممکن است گاهی هم رنگ پوست طبیعی باشد ولی رنگ لب ها کم رنگ تر باشد. زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم ها نیز ممکن است کم رنگ تر به نظر بیایند.
2- خستگی زودرس و احساس افسردگی: اگر بدون هیچ دلیل موجهی دچار احساس کسالت و خستگی دائمی هستید، ممکن است از علایم کم خونی باشد.
3- سرگیجه و سردرد های مداوم: وجود سردردهای بی دلیل و مکرر و همچنین احساس ضعف فراوان و سرگیجه به خصوص موقع بلند شدن از جا می تواند از علایم کم خونی باشد.
4- خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها و همچنین احساس سردی در اندام های انتهایی مثل انگشتان دست یا پا می تواند نشانی از کم خونی باشد.
5- گود شدن روی ناخن(ناخن قاشقی) : این حالت در کم خونی شدید اتفاق می افتد.
6- اختلالات قاعدگی مثل قطع ناگهانی آن.
7- تمایل به خوردن مواد عجیب و غریب غیر خوراکی مثل خاک، گچ و یخ و برف به خصوص در کودکان از علایم احتمالی کم خونی است.
8- احساس تنگی نفس و به اصطلاح کم آوردن نفس
نظر شما