سلامت نیوز : برخی از افراد، وسواس زیادی نسبت به بهداشت و سلامت غذایی که میخواهند بخورند، از خود نشان میدهند و برخی هم غذا را از روی اجبار و با کراهت میخورند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دکتر رسول چوپانی، درباره غذا خوردن با وسواس بیش از اندازه گفت: «بدن ما قابلیت تطابق با محیط را دارد. یعنی هرچند برخی از عوامل خوراکی میتوانند آسیبهایی به ما برسانند، اما ضرر ناشی از استرسی که ما به بدن خود برای خوردن برخی از مواد غذایی میرسانیم، بهمراتب بیشتر از ضرر مستقیم مصرف آن خوراکیهای خاص است.»
این عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه سخنان خود افزود: «گاهی ما یک لیوان آبی که نسبت به سلامت و ایمنی آن اطمینان چندانی نداریم را در حالی مینوشیم که به خودمان تلقین کردهایم که این آب، کاملا سالم و عاری از هرگونه آلاینده است. در این صورت، ممکن است آب آشامیدنی ما مشکلات بهداشتی خاصی هم داشته باشد اما به دلیل تقلینی که به خودمان کردهایم، هیچ مشکلی برایمان ایجاد نشود. این در حالی است که گاهی، ما یک لیوان آب کاملا سالم و بهداشتی را با استرس و وسواس اینکه نکند این آب، آلوده باشد و سلامت ما را تهدید بکند، مصرف میکنیم و اتفاقا، با نوشیدن چنین آبی، بیمار هم میشویم.»
دکتر چوپانی، معتقد بود که اینها بخشی از اعراض نفسانی ما هستند که باید توجه زیادی هنگام مصرف خوراکیها و آشامیدنیهای مختلف به آنها داشته باشیم و با وسواس بیش از اندازه، موجبات استرس بیجا و بیماری خود را فراهم نکنیم.
پیشنهاد سردبیر
-
راهکارهای سلامتی در بهار
تجربه نشان داده که گرم و سرد شدن هوای بهاری و نوع لباس پوشیدن و تعریق کودکان، در بروز و شدت بیماری میتواند تأثیرگذار باشد.
-
آنچه درباره ویروس دست،پا و دهان باید بدانید
بیماری دست، پا و دهن، یک بیماری ویروسی است که بهدلیل ویروسهایی از خانواده انتروویروسها و کودکسالی ویروس بهوجود میآید و منتقل میشود؛ انتقالی که بیشتر از طریق ترشحات گوارشی و تنفسی و دست زدن به ضایعات ایجاد شده، شکل میگیرد.»
-
آبله مرغان؛ تهدید بهاری که نباید آن را دست کم گرفت
با آغاز فصل بهار، شیوع بیماریهای ویروسی در میان مردم افزایش مییابد و یکی از شایعترین این بیماریها، آبله مرغان است. این بیماری که معمولاً در کودکان مشاهده میشد، به دلیل تغییرات در الگوهای ابتلا، اکنون بیشتر در بزرگسالان مشاهده میشود. متخصصان بهداشت، در این خصوص توصیههای مهمی برای پیشگیری و درمان این بیماری دارند.
-
توصیههای طب ایرانی در زمانبندی مصرف غذا
زمان مصرف وعدههای غذایی اهمیت ویژهای در سلامت افراد دارد.
-
جلوگیری از آسیبهای پوستی با ضدآفتاب؛از کودکی شروع کنید
متخصصان پوست هشدار میدهند که بیش از ۸۰ درصد آسیبهای پوستی در بزرگسالی ناشی از قرارگیری مکرر در برابر نور خورشید در دوران کودکی است. استفاده منظم از کرمهای ضدآفتاب، بهویژه برای کودکان، نهتنها از سرطان پوست پیشگیری میکند، بلکه از پیری زودرس و دیگر مشکلات پوستی نیز جلوگیری مینماید.
-
سازمان ملل؛ کاهش کمکهای بینالمللی ممکن است روند کاهش مرگومیر مادران باردار را معکوس کند
سازمان ملل متحد هشدار داده است که کاهش بودجه کمکهای انسانی و توسعهای میتواند موجب بازگشت به وضعیت پیشین در کاهش مرگومیر مادران باردار شود. گزارشها نشان میدهند که پیشرفتهای اخیر در این حوزه کُند شده و بسیاری از کشورها با بحرانهای انسانی، در معرض آسیبهای بیشتری قرار دارند.
-
ترکیبی که سرعت پیری را کند میکند
تحقیقات جدید نشان میدهد که چگونه ترکیب ساده ویتامینD، اسیدهای چرب امگا 3 و فعالیت بدنی منظم ممکن است به کاهش سرعت پیرشدن بدن کمک کند.
-
چرا ضدآفتاب از نان شب هم برای کودکان ضروری تر است؟
دکتر محمدرضا سبحان، متخصص پوست ضمن اشاره به نکتههای بالا، با تأکید بر اینکه استفاده از ضدآفتاب برای کودکان هم ضرورت دارد، میگوید: نور مستقیم خورشید عامل اصلی بسیاری از سرطانهای شایع پوستی است و اشعه ماوراء بنفش (UV) موجود در نور خورشید، نقش مهمی در ایجاد و گسترش سرطانهای پوست دارد.
نظر شما