سلامت نیوز : دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای درمان برونشیت و بیماریهای مزمن تنفسی بهتر است غذاها و گیاهان دارویی با طبع گرم مانند نخود، عسل، گوشت گوسفند و گیاهانی مانند زعفران، زنجبیل و ... مصرف شود.
حسن اکبری در گفتو گو با فارس در تعریف برونشیت مزمن گفت: این بیماری شامل ترشح مزمن، مکرر و فراوان تنفسی است که با خلط فراوان همراه است.
وی ادامه داد: در آسیب شناسی سلولی این بیماری با افزایش میزان غددی که ترشح می کنند که شدت و مدت بیماری در افراد متفاوت است که در علم پزشکی نوین دلیل اصلی بروز برونشیت مزمن نامشخص است اما در طب سنتی قابل تفسیر است.
این مدرس طب اسلامی ایرانی گفت: در طب سنتی چهار خلط مختلف در انسان تعریف شده که شامل صفرا، خون (دم)، بلغم (موکوس) و سودا است که هر یک خواص خود را دارد به عنوان مثال خواص گرمی و خشکی برای صفرا، گرمی و تری برای خون، سردی و تری برای بلغم و سردی و خشکی برای سودا تعریف شده است.
اکبری ادامه داد: در همین زمینه برونشیت مزمن با افزایش بلغم در راه های تنفسی و با نشانه های تری و سردی در بیمار همراه است که برای درمان این بیماران لازم است از رژیم گرم و خشک استفاده کرد.
وی افزود: بنابراین بهتر است از مصرف موادغذایی و نوشیدنیهای با طبع سرد خودداری کرد تا به تدریج مزاج بیمار از سردی و تری به سمت تعادل حرکت کند.
این متخصص آسیبشناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: رژیم غذایی برای درمان این بیماری به تنهایی کافی نیست و باید در کنار آن از گیاهان دارویی با طبع گرم استفاده کرد و ورزش کردن را در برنامه روزانه قرار داد.
اکبری ادامه داد: غذاهای با طبع گرم مانند گوشت گوسفند، گوشت شتر، نان، نخود، عسل، خرما و موز را میتوان نام برد.
وی در مورد داروهای گیاهی با طبع گرم گفت: گیاهانی مانند زعفران، زنجبیل، پونه، نعناع، آویشن و سیاه دانه برای درمان برونشیت توصیه میشود.
این دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین توصیه کرد این بیماران از مصرف غذاهای با طبع سرد مانند گوشت گوساله، سفیده تخم مرغ، ماست، شیر و میوه های ترش و داروهای گیاهی با طبع سرد مانند خاکشیر، زرشک، عناب، عرق کاسنی و عرق شاتره خودداری کنند.
پیشنهاد سردبیر
-
نحوه متفاوت ابراز احساسات افراد اوتیستیک
الیزابت تورِس، استاد روانشناسی دانشکده هنر و علوم راتگرز میگوید: «افراد اوتیستیک از همان حرکات اولیه صورت برای ابراز احساساتشان استفاده میکنند که افراد نوروتیپیکال از آنها بهره میبرند اما شدت این حرکات اغلب خارج از محدوده فرهنگی آشنایی است که بیشتر مردم تشخیص میدهند.
-
چاقی با این راهکار قابل درمان است
یک فوق تخصص جراجی چاقی گفت: با روشهای استاندارد، کاهش نیم تا یک کیلوگرم در هفته امکانپذیر است البته به شرطی که به برنامه پایبندی وجود داشته باشد.
-
۱۵درصد از ایرانیها اصلاً مسواک نمیزنند!
تعداد دندانهای پوسیده ایرانیها به نسبت توقعی که از آن میرود، زیاد و نیاز است که هم در مقوله پیشگیری و هم در بخش درمان طرح تازهای داشته باشیم.
-
برنج قهوهای؛ سالمتر یا پرخطرتر؟
اگرچه برنج قهوهای بهعنوان گزینهای سالمتر از برنج سفید معرفی میشود، اما تحقیقات جدید از آمریکا نشان میدهد که این انتخاب به ظاهر مفید، میتواند حاوی مقادیر بیشتری آرسنیک سمی باشد و مصرف طولانیمدت آن، سلامت کودکان و بزرگسالان را به خطر بیندازد.
-
هشدار به سالمندان؛ کلسترول پایین، سپر محافظ مغز در برابر آلزایمر
مطالعهای گسترده در کرهجنوبی نشان میدهد که سطح پایین کلسترول بد (LDL) میتواند خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد. این یافتهها، نقطه امیدی برای پیشگیری از بیماریهای شناختی در دوران سالمندی است.
-
کیست هیداتید؛ انگل خاموشی که از دل سبزیجات و حیوانات خانگی به بدن میرسد
یک انگل خطرناک، بیصدا و بیعلامت میتواند ماهها در بدن انسان رشد کند و در کبد، ریه یا حتی مغز کیستهای آسیبزننده ایجاد کند؛ دکتر سید علی جعفری درباره بیماری انگلی «کیست هیداتید» هشدار داد که این بیماری از طریق تماس با سگ، دام، یا خوردن آب و غذای آلوده قابل انتقال است و در صورت بیتوجهی میتواند جان انسان را تهدید کند.
-
فواید باورنکردنی چای آناناس برای پوست، گوارش و انرژی
چای آناناس نوشیدنیای است که از دمکردن قسمتهای مختلف آناناس تهیه میشود و فواید مختلفی برای بدن دارد.
-
تکنیک هایی ساده برای مقابله با گرسنگی هوا
به زبان ساده، گرسنگی هوا یعنی زمانی که فرد فکر میکند نمیتواند به اندازه کافی هوا وارد ریههایش کند. از منظر پزشکی به آن «تنگی نفس» میگویند. هنگامی که اضطراب علت آن باشد، این حس به واکنش «جنگ یا گریز» مرتبط است.
نظر شما