سلامت نیوز : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که در اصل پوسیدگی دندان مجموعه ای از زمان، میکروب ها و مواد شیرین است، می گوید:« اگر بعد از خوردن هر غذا بخصوص غذاهای شیرین مسواک بزنیم، مواد غذایی را در حقیقت از دسترس این میکروب ها خارج کرده و احتمال پوسیدگی را کم کرده ایم. هرچقدر مدت بیشتری بگذرد زمان طلایی را از دست داده ایم. ما در واقع نمی توانیم میکروب ها را از بین ببریم ولی با رعایت بهداشت می توانیم تعداد آنها را کم کنیم.»
دکتر رضا افتخار آشتیانی در گفتگو با سلامانه، تصریح میکند:«بعضی از بیماران می گویند ما خیلی مسواک می زنیم ولی دندان هایمان می پوسند. این که سطح دندان ها آماده پوسیده شدن باشند خیلی مهم است. یعنی کسانی که دندان های به هم ریخته دارند، تمیز کردن نواحی بین آنها مشکل تر است. بنابراین مواد غذایی و در نتیجه میکروب ها بین دندان ها گیر می کنند.»
این دندان پزشک توضیح می دهد:«پوسیدگی یک بیماری چند فاکتوری است. حتی نوع ژنتیک، موادی که در بزاق است، حجم بزاق و کلسیمی که در بزاق وجود دارد، در افراد مختلف فرق می کند. برای همین شیوع پوسیدگی در یک سن خیلی زیاد بوده و تا 24 سالگی رو به افزایش است. این که می گوییم مسواک از کودکی باید شروع شود، یعنی عادت مسواک زدن را باید از سنین کمتر آموخت. »
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مساله ژنتیک از چند لحاظ مهم است. این که ضخامت مینای دندان و اندازه دندان ها ژنتیکی است و این که اگر دندان ها به هم ریخته باشند، باز هم ژنتیکی است. ولی بهداشت و تغییر رفتارهای غذایی می تواند تمام این عوامل را کنترل کند.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما