سلامت نیوز:تعدادی از کشورها گزارش کردند که میزان گاستروانتریت ویروسی (التهاب معده، روده کوچک و بزرگ) طی ماههای اخیر افزایش یافته است و کارشناسان معتقدند، استفاده بیشتر از مواد ضدعفونیکننده دست که تاثیر کمی بر عوامل بیماریزا مانند نوروویروس دارند تا حدی مقصر این مشکل هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دادههای جدید منتشرشده توسط مقامات بهداشتی ایالت ویکتوریا استرالیا از افزایش چهار برابری شیوع گاستروانتریت در مراکز مراقبت از کودکان طی چند ماه اول سال ۲۰۲۱، در مقایسه با میانگین پنج ساله خبر میدهد.
به گزارش نیوز ،شایانذکر است، کشورهای دیگری مانند نیوزیلند و تایوان نیز طی ماههای اخیر شیوع نوروویروس را گزارش کردهاند.
گاستروآنتریت معمولا توسط ویروسی به نام نوروویروس ایجاد میشود و مشخص شده که این ویروس پس از تماس با یک سطح یا شخص آلوده و سپس لمس دهان منتشر میشود. والدین مطمئنا با این بیماری آشنایی دارند زیرا ویروس اغلب توسط کودکان پراکنده میشود و مراکز نگهداری از کودکان کانون مشهور خوشههای عفونت هستند.
کتی مویر، رئیس شورای اطلاعات ایمنی مواد غذایی استرالیا توضیح داد: «نوروویروس باعث استفراغ و اسهال میشود. این موارد در تمام طول سال اتفاق میافتد و در زمستان به اوج خود میرسد، زیرا در این زمان در خانه در تماس نزدیک با دیگران هستیم و ویروس بهراحتی گسترش مییابد. شیوع نوروویروس همچنین در مواردی که افراد در مکانهایی با ارتباط نزدیک با یکدیگر زندگی میکنند مانند مراکز مراقبت از سالمندان و مراقبت از کودکان، بیمارستانها، کشتیهای تفریحی و رویدادهای ورزشی اجتماعی شایع است.»
اینکه چرا خوشههای نوروویروس در حال افزایش است دقیقا مشخص نیست اما برخی از کارشناسان معتقدند که ممکن است افزایش استفاده از ضدعفونیکنندههای دست مبتنی بر الکل در این امر نقش داشته باشد. با ابتلا به بیماری همهگیر کووید-۱۹ در اوایل سال ۲۰۲۰، افراد بیش از گذشته و بهطور مکرر از مواد ضدعفونیکننده دست استفاده میکنند. برخی تخمینها نشان میدهد تقاضا برای این محصولات در چند ماه اول همهگیری ۱۶ برابر شده بود.
وینسنت هو، متخصص گوارش در مقاله اخیر خود بیان کرد: «گمان میکنم بسیاری از ما بجای شستن دستها از ضدعفونیکننده دست مبتنی بر الکل استفاده میکنیم اما اگر ضدعفونیکننده دست مناسب هم باشد، اما در برابر نوروویروس کارایی ندارد.»
مدتهاست که محققان گمان میکنند ضدعفونیکنندههای مبتنی بر الکل ممکن است به اندازه شستشوی دست با آب و صابون در از بین بردن نوروویروس موثر نباشند. یک نظرسنجی جذاب در سال ۲۰۱۱ در ۱۶۱ مرکز مراقبت طولانی مدت ایالاتمتحده نشان داد که استفاده از آب و صابون بجای مواد ضدعفونیکننده دست شیوع نوروویروس را کمتر میکند.»
پیتر کولینون، متخصص بیماریهای عفونی از دانشگاه ملی استرالیا اظهار کرد: ضدعفونیکنندههای دست آلودگیها را از دست پاک نمیکنند. وی توصیه میکند که افراد نباید شستوشوی کامل دست را با ضدعفونیکننده دست جایگزین کنند و باید قبل از استریل کردن دست با محلولهای حاوی الکل به فکر تمیز کردن دستها باشیم.
وی در ادامه افزود: «مانند همه ضدعفونی کنندهها، تمیز بودن دست ضروری است. شما نمیتوانید چیزی را فقط در یک محلول جادویی فرو برید و آن را عاری از آلودگی کنید. اول تمیز و سپس استریل کنید. تاثیر مواد ضدعفونیکننده آنی نیست و مدتی طول میکشد تا نفوذ کند، بنابراین شستن دست مهم است.»
نظر شما