سلامت نیوز: نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سیاستگذاریهای اشتباه برای فعالیت فارغ التحصیلان در بخش درمان و عدم پرداخت به موقع مطالبات پزشکان را دو علت اصلی بیرغبتی جامعه پزشکی برای حضور در بخش دولتی دانست.
به گزارش سلامت نیوز، محمد حسین قربانی در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص صحبتهای اخیر معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه ۸۰ درصد مردم توان مراجعه به بیمارستان خصوصی را ندارند، گفت: فضای ارائه خدمات، هتلینگ و تعرفههای بخش خصوصی متفاوت از بیمارستانهای دولتی بوده و در واقع بخش خصوصی کمک کار بخش درمان است.
بیمارستانهای خصوصی تنها 20 درصد ظرفیت بخشهای دولتی را دارند
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه بخشهای درمانی خصوصی تنها 20 درصد ظرفیت بخشهای دولتی را دارند و باید 20 درصد جمعیت را سرویس بدهند، افزود: تعرفههای بخشهای خصوصی توسط شورای عالی بیمه و دولت تعیین شده و کاملاً قانونی است اما به دلیل تعرفه بالا همه افراد جامعه توان تحمل بار سنگین بخش خصوصی را ندارند، اما رسالت بهداشت ودرمان مردم بر دوش دولت بوده و باید به صورت رایگان در خدمت آحاد مردم قرار دهد.
چرا پزشکان تمایل بیشتری برای فعالیت در بیمارستانهای خصوصی دارند؟
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با چرایی تمایل پزشکان به فعالیت در بخش خصوصی، تصریح کرد: عدم تمایل پزشکان به فعالیت در بخش دولتی دو علت اصلی دارد ابتدا اینکه سیاستگذاری برای فعالیت فارغ التحصیلان در بخش درمان صحیح نیست، چرا که برای یک دانشجوی پزشکی حدود 1 میلیارد تومان هزینه میشود اما هیچ فضایی برای آن در بخش تخصصی ایجاد نمیکنیم و علی رغم هزینه بسیار بالا برای تربیت پزشک متخصص شرایطی را ایجاد میکنیم که پزشک به سمت بخش خصوصی متمایل شود.
وی در بیان علت دوم تمایل پزشکان به فعالیت در بخش خصوصی، افزود: ما نتوانستیم در بخش دولتی منابعی را که در چهارچوب قانون و تحت عنوان کارانه برای پزشکان تعریف کردیم به موقع بپردازیم، این در حالی است که بسیاری از پزشکان در طول دو سال نه تنها کارانه خود را دریافت نکردند بلکه مکلف به پرداخت مالیات پلکانی شدند، بنابراین پزشکی که نتوان دست رنج و مزد عملکرد خودش را پس از دوسال دریافت کند، قطعا تمایلی به ماندن در بخش دولتی نخواهد داشت. هر دو موضوع مذکور بسیار مهم بوده و نوعی نقص محسوب میشوند و باید اصلاح شوند.
عدم پرداخت مطالبات پزشکان باعث دلسردی جامعه پزشکی برای حضور در بخش دولتی میشود
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وضعیت حضور پزشکان متخصص در شیفت شب و روزهای تعطیل بیمارستانهای دولتی، خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت حضور پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی مطلوب بوده است، از طرفی یکی از بندهای طرح تحول سلامت توزیع عادلانه نیروی انسانی متخصص بود که متاسفانه به خوبی انجام نشد و اکثر نیروها در شهر تهران و مراکز استانها متمرکزشدهاند، بنابراین باید بستر ماندگاری پزشک متخصص را در شهرستانها فراهم کنیم از طرفی عدم پرداخت مطالبات پزشکان باعث دلسردی، کم رغبتی جامعه پزشکی برای حضور در بخش دولتی میشود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سیاستگذاریهای اشتباه برای فعالیت فارغ التحصیلان در بخش درمان و عدم پرداخت به موقع مطالبات پزشکان را دو علت اصلی بیرغبتی جامعه پزشکی برای حضور در بخش دولتی دانست.
نظر شما