صفحه اصلی
جستجو
نیازمندیهای سلامت
تبلیغات
پیوندها
رادیو
انجمن
آرشيو
ارتباط با ما
درباره ما
پیش خوان
اختلالات خواب آغازی برای چاقی مفرط و دیابت
دولت و مجلس فکری بکنند،هزینه های درمان کمرشکن شده است/ وزیر جدید به جای پرداختن به مسائل فرعی به مشکلات درمان مردم رسیدگی کند
برای تفهیم طرح پزشک خانواده نیاز به تخریب پزشکان عمومی نیست!
حکمی که در کارتابل رئیس جمهور مانده است!
7 عقیده اشتباه در مورد نوزادان
ادامه مشكلات نظام سلامت به علت افزایش هزینهها
روش هایی شگفت انگیز برای آرام کردن ذهن
غذاهای رژیمی، از تبلیغ تا واقعیت
جزئیات آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۹۲ اعلام شد/ فردا زمان توزیع کارت ورود به جلسه
نکاتی برای حفظ سلامتی کمر قبل از برداشتن اجسام سنگین
زنجبیل تسکینی برای یک درد زنانه
آنچه درباره داروی فلوکستین باید بدانید
نشانه های پایان رابطه زناشویی و نحوه پایان دادن به آن
روغن ماهی، دوستدار پوست
دشمنان سیستم گوارش بدن!
اخبار
کد خبر :
18719
تاريخ ارسال :
17دي1388 - 11:43
نسخه قابل چاپ
آموزش نحوه رفتار با معتاد در حين ترك و پس ازآن به خانواده معتاد ضروري است
يک روانپزشک و پژوهشگر عرصه اعتياد، آموزش مهارتهاي زندگي، توجه به وضعيت جسماني معتادان، خانواده درماني و اشتغال را از لازمههاي يک ترک دائم و موفق برشمرد.
دکتر علي فرهوديان، عضو هيات علمي دانشگاه در گفت وگو با ايسنا، اظهار داشت: استفاده از يک درمان طولاني بعد از سم زدايي از نشانههاي درمان موفق و قابل قبول است و درکنار آن به کارگيري روشهاي درماني اثربخش اعم از خانواده درماني، ارائه آموزشهاي کسب مهارتهاي اجتماعي، تغيير حلقه دوستان و ... در يک ترک موفق تأثيرگذار خواهد بود.
وي افزود: فرد معتاد به دلايل مختلف اعم از مشکلات روانشناختي مانند افسردگي و در کنار ساير روشهاي خود درماني و دارويي به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا ميکند که اين مساله متاسفانه به غلط در ميان مردم رايج است که مصرف مواد مخدر ميتواند در کاهش آلام روحي مؤثر باشد.
وي گفت: در بسياري از موارد فرد مشکلات جدي ندارد اما پس از استفاده از مواد مخدر دچار مشکلات عديدهاي ميشود و اين مواد شرايط جسمي و روحي براي اجتماعي، اقتصادي براي فرد به وجود ميآورد که نتيجهاي جز مشکلات دوچندان ندارد.
دکتر فرهوديان حل مشکلات رواني افراد معتاد را از مهمترين راههاي درمان و ترک مؤثر دانست و افزود: ترک، اولين گام از سلسله مراحل درماني است.
وي ادامه داد: در قدم اول يا همان ترک، فرد معتاد شرايطي را پيدا ميکند که در آن بتواند با کسب مهارتهاي اجتماعي با وسوسه عواملي که وي را به سمت مواد سوق مي دهد مبارزه کند و به گونهاي مهارت نه گفتن به مواد را ميآموزد.
فرهوديان با اشاره به اينکه حلقه دوستان فرد معتاد در دوره مصرف به يکسري گروههاي خاصي محدود ميشده و فرد معتاد فقط با گروه همتايان خود ارتباط داشته است، اظهار داشت: در دوره پس از ترک فرد معتاد بايد حلقه دوستان را تغيير داده که لازمه تحقق اين مطلب يادگيري مهارتهاي ارتباطي است.
وي افزود: به هر نحو ممکن فرد بايد خود را از محيطي که شرايط قبل از ترک را برايش تداعي مي کردند فاصله بگيرد؛ از اين رو ارائه و برگزاري کلاسهاي آموزشي رفتار درماني، شناخت درماني و ... ضروري است که فرد با کسب اين مهارتها و تمرين آن در گروههاي سالم بتواند به شرايط عادي و قبل از ترک خود بازگشته و شاهد يک ترک موفق و سالم باشد.
وي اظهار داشت: زماني که يک فرد مصرف خود را قطع ميکند و در دوره ترک قرار ميگيرد بايد مورد پايش و نظارت باشد نه کنترل، با اين روش ميتوان مدت پاک بودن فرد را اندازهگيري و در جريان مشکلات فرد قرار گرفت.
دکتر فرهوديان استفاده از خانواده درماني در کنار ساير روشهاي درماني را مفيد دانست و افزود: در دوران ترک و پس از آن بايد خانواده فرد معتاد نحوه رفتار با فرد معتاد را ياد بگيرند و با خلقيات و روحيات فرد معتاد و نحوه رفتار با وي در اين دوران بيشتر آشنا شوند.
اين روانپزشک ادامه داد: فراهم کردن زمينه اشتغال و حفظ استقلال اقتصادي به فرد براي يک ترک خوب و دائم بسيار مفيد است چرا که بيکاري و مشکلات مالي زمينه را براي بازگشت به سمت مواد مخدر فراهم ميکند.
وي تصريح کرد: در بسياري از موارد زماني که فرد هنوز در دوره اعتياد و مصرف مواد قرار دارد به علت فشارهاي اقتصادي نميتواند توجه زيادي به وضعيت تغذيه و بهداشت خود داشته باشد از اين رو اغلب معتادان از لحاظ سلامت در وضعيت مناسبي قرار ندارند و به بيماريهاي طبي مبتلا هستند.
اين پژوهشگر اعتياد در پايان خاطرنشان کرد: گاهي معتادان مشکلات قانوني در حيطه مواد مخدر مانند حمل مواد، خريد و فروش و ... دارند. از اين رو رفع موانع قانوني معتادان پس از ترک و کسب وجاهت اجتماعي براي آنان ميتواند زمينه ساز يک ترک خوب باشد.
مطالب مرتبط :
• وزارت بهداشت برنامه مشخصی برای کنترل اعتیاد ندارد
• 13 هزار کارگاه آموزشی پیشگیری اولیه از اعتیاد برگزار شد
• وقتی روی فساد بزرگ مالی كم می شود
• خدمات درمانی اعتیاد تحت پوشش بیمهها قرار میگیرند
• آغاز بازنگری سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد
• چرا جوانان به مصرف مواد روی می آورند
ثبت نظر :
نام
ايميل
پيام
نظرات ثبت شده :
لطفا من را کمک کنید دوستم 2سال پیش موا مصرف می کرد و ترک کرد ولی به گفته خودش چند ماه پیش به علت ارتباط با دوستانش دوباره به مدت 3 روز مصرف کرده آیا واقعا او متعاد است با اینکه هنوز علائم تعریق زیاد را دارد؟ من چه کمکی می توانم به او بکنم
با سلام برادرم در حال ترک کراکه سه هفته می شه 9 روز رو در زندان بوده و خیلی اذیتش کردن و بقیه رو تو خونه تا حدی درد پا داشت که هر شب پاهاش رو ماساژ می دادم الان فقط حرف می زنه و وابسته به موتورش هست که خانواده در اختیارش نمی ذارن کمکمون کنید که چطور مطمئن شویم ترک کرده و آیا صلاح هست که تنها به بیرون بره و خیلی هذیون می گه نمی دونیم داره مامان بابا رو شکنجه می کنه یا واقعی هست در ضمن اون بسیار نماز خون بوده و سجده می رفت . جایی رو معرفی کنید که ما رو راهنمائی کنن برای ترکش با تشکر جواب رو به ایمیلم بفرستید
توکل به خدا
سلام تو رو خدا كمكم كنيد چهار ماه ازدواج كردم شوهرم معتاد دارم رواني مي شم تورو خدا كمكم كنيد
mahnaz
صفحه اصلی
جستجو
نیازمندیهای سلامت
تبلیغات
پیوندها
رادیو
انجمن
آرشيو
ارتباط با ما
درباره ما
هنگام استفاده از مطالب اين سامانه با ذکر منبع ، ضمن گسترش اخلاق سالم و حفظ حقوق معنوي ناشر ، به خانواده سلامت انديشان ملحق شويد.
کلیه حقوق برای موسسه رسانه سلامت محور محفوظ می باشد