سیدسعید صدر در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: وسواس یك بیماری اضطرابی است كه معمولاً به شكل مزمن دیده میشود و فرد مبتلا را سالها گرفتار خود میكند.
وی با بیان اینكه وسواس میتواند فكری یا رفتاری باشد تصریح كرد: وسواس عبارت است از همه افكار یا رفتار تكرار شونده اجباری كه فرد قادر به جلوگیری از آنها نیست و در صورت انجامندادن آنها تنش و اضطراب به سراغ فرد میآید. این در حالی است كه خود فرد بصیرت دارد كه افكار و اعمالش غیرمنطقی است.
صدر ادامه داد: شایعترین وسواسها در زمینه افكار موضوع نجسی و پاكی، تردید و شك كردن، افكار ناخوشایند به مقدسات و افكار صدمهزدن به دیگران است و شایعترین نوع رفتاری آن شستو شو و تمیزكردن و چككردن است.
وی گفت: شیوع وسواس در زنان و مردان تقریباً یكسان است ولی در مردان شدیدتر و پاسخ به درمان سختتر است.
صدر با بیان اینكه این بیماری در همه سنین میتواند دیده شود یادآور شد: وسواس در بچهها ممكن است به صورت گذرا باشد اما در بزرگسالان معمولاً پایدار است اما در همه سنین نیازمند درمان هستیم كه درمان آن دارویی و رفتاردرمانی است.
مدیر گروه روانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی خاطرنشان كرد: اغلب مبتلایان به وسواس نیازمند درمانهای طولانیمدت هستند و گاهی فرد باید چندین سال دارو مصرف كند تا وسواسش كم شود. در مرحله حاد فرد هیچ تسلطی بر اعمال خویش ندارد.
نظر شما